Krog življenja: S hojo opozarjajo na raka pri moških

Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan, v sodelovanju z občino Ravne na Koroškem in pod častnim pokroviteljstvom župana dr. Tomaža Rožna prireja športno humanitarni dogodek Krog življenja. Z njim opozarjajo na raka pri moških.

Tudi po bolezni je mogoče osvajati najvišje cilje, ki si jih posameznik zastavi. Foto: Bigstick

Projekt se bo začel v petek 24.5.2019 ob 17. uri, ko bomo prijavljene ekipe začele s 24. urno hojo v Grajskem parku na Ravnah na Koroškem, končal pa se bo naslednji dan v soboto, to je 25.5.2019 ob 17.uri z govori častnega pokrovitelja dogodka dr. Tomaža Rožna, predstavniki NIJZ-ja, avtorja projekta Mateja Pečovnika in predsednika društva Gregorja Pirca. Sledil bo glasbeni koncert Vilija Resnika.

S projektom želijo opozoriti na zapostavljenost Koroške regije, višjo obolevnost za rakom, slabo infrastrukturo oz. cestne povezave z Ljubljano in Mariborom, kamor vozijo bolnike na kemoterapijo. Prav tako bi radi opozorili na zdrav način življenja in zavedanje, da se da tudi po bolezni zelo kvalitetno in športno živeti. Zato bodo v soboto organizirana razna predavanja, ki bodo ozaveščala prebivalstvo.

Projekt ima tudi humanitarno noto, saj bodo s prostovoljnimi prispevki zbirali za nakup urološkega simulatorja operacij, ki je namenjen operacijam raka na mehurju in benigne hiperplazije prostate. Društvo je ob podpori Združenja urologov Slovenije, in obeh univerzitetnih bolnišnic glavni pobudnik akcije, saj si želimo, da bi bili naši zdravniki kar najbolj usposobljeni za zdravljenje težav, tako bolnikov kot bolnic. Simulator je premičen in bo namenjen vsem slovenskim urologom in vsem bolnišnicam v Sloveniji.

Za konec pa še nekaj besed avtorja projekta Mateja Pečovnika: «Za sodelovanje v OnkoManu sem se odločil, ker sem mnenja, da prostor v katerem živimo potrebuje aktivno moško društvo, ki opozarja na nepravilnosti v zdravstvenem sistemu in pripravlja »cool« projekte, s katerimi se bodo moški začeli povezovati, družiti, govoriti o diagnozi in se z njo soočiti. Tudi po bolezni je mogoče osvajati najvišje cilje, ki si jih posameznik zastavi. Krog življenja je še en v vrsti »cool« projektov, ki jih bomo predstavili letos in zajema vse, za kar se kot društvo borimo. Veselim se druženja z vami! Na fantastičen Krog življenja.«

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj