9. oktober: Pomoč živalim z zbiranjem starega papirja

Živali so naše veselje, spremljevalci in sopotniki. Nekatere pa potrebujejo tudi našo pomoč. Pomagate jim lahko na zelo enostaven način - z zbiranjem starega papirja. V soboto, 5. oktobra, ga prinesite pred Center Interspar Vič v Ljubljani. Takrat se bo namreč odvijala 24. akcija zbiranja papirja, ki jo organizira Društvo za zaščito živali Ljubljana. Prostovoljci bodo veseli tudi opreme in hrane za živali.

Prostovoljci bodo na prizorišču, ki ga je prijazno odstopil Center Vič, od 8. ure zjutraj do 18. ure popoldne. Foto: DZZS

Prostovoljci Društva za zaščito živali Ljubljana bodo na prizorišču, ki ga je prijazno odstopil Center Vič, od 8. ure zjutraj do 18. ure popoldne. Pomagali vam bodo prenesti papir v zbiralni zabojnik podjetja Gorenje Surovina, hkrati pa jim lahko tudi zastavite kakšno vprašanje o živalih in se oglasite na dobrodelni stojnici. Vsi, ki boste prinesli papir ali potrebščine za živali, boste lahko sodelovali v nagradni igri.

Tudi tokrat bo Društvo za zaščito živali Ljubljana del s papirjem zbranih sredstev namenilo dvema organizacijama, ki vsaka na svoj način skrbita za živali: Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP.

Pomagate lahko tudi s hrano, opremo, zdravili in sanitetnim materialom


Poleg starega papirja lahko prinesete odeje (brez polnila), rjuhe, brisače, posodice, igrače, povodce, ovratnice, oprsnice, plenične podloge, mleko za mačje in pasje mladiče, hrano za pse in mačke, sredstva za zatiranje bolh in klopov, sredstva za zatiranje notranjih zajedavcev, razkužila, čistila, rokavice za enkratno uporabo, sanitetni material in zdravila. Društvo vljudno prosi, da so potrebščine uporabne in čiste.

Organizator akcije, Društvo za zaščito živali Ljubljana, se že 20 let zavzema za dostojno življenje vseh živali. Člani se osredotočajo predvsem na izobraževanje in osveščanje javnosti, saj vedo, da bo le to prineslo dolgoročno izboljšanje življenj čim več živali. Izvajajo izobraževanja za otroke, mladino in odrasle, organizirajo akcije, svetujejo, informirajo ter pomagajo zavetiščem za živali. Leta 2016 so ustanovili tudi pasjo šolo ZA PSA. Več informacij o društvu najdete na spletnem mestu www.dzzz.si.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj