Sajenje medovitih rastlin v šolah se nadaljuje

Sajenje medovitih rastlin se nadaljuje. V tednu pred svetovnim dnevom čebel bo zopet bolj dinamično, saj bodo učenci osnovne šole Kamnica, Selnica, Gustava Šiliha Maribor, Janka Padežnika Maribor, Frana Roša Celje ter dijaki Lesarske šole Maribor in Biotehniške šole Maribor na svojih šolskih vrtovih posejali medovite cvetice, začimbe in grmovnice ter s tem zagotovili hrano čebelam v njihovih ali okoliških čebelnjakih.

Med prvimi so pa že sadili varovanci Doma Danice Vogrinec, za katere je bil to prav poseben dan. Fotografije iz tega dogodka si lahko pogledate na tej povezavi.

Na svetovni dan čebel, 20.5., pa se bomo srečali na saditvi medovitih grmovnic na Vrbanskem platoju – na največjem črpališču pitne vode Severovzhodne Slovenije, s katerim že desetletja odgovorno in skrbno gospodari MARIBORSKI VODOVOD in s tem zagotavlja varno oskrbo z zdravo vodo prebivalcem Maribora in velikega dela SV Slovenije.

Medovita drevesa v Betnavskem gozdu, ki smo jih skupaj z gozdarji družbe Slovenski državni gozdovi, čebelarji Čebelarske zveze društev Maribor, krajani in dijaki Lesarke šole Maribor in Biotehniške šole Maribor posadili aprila pa se sedaj že »borijo za svoj prostor pod soncem« in upajmo, da jim bo tudi z našo pomočjo uspelo zrasti v lepa medovita drevesa, ki bodo zagotavljajo hrano čebelam in nam »pašo« za oči.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj