International Medis Awards – zaprisega znanosti se nadaljuje

Prijave na natečaj za izjemne raziskovalne dosežke v medicini in farmaciji International Medis Awards for Medical Research 2020 so v polnem zagonu.

Lanskoletni slovenski finalisti International Medis Awards (od leve proti desni):  dr. David Drobne, dr. med.; dr. Zala Lužnik, dr. med.; mag. Tanja Soklič Košak, dr. med.; dr. Gregor Novak, dr. med.; dr. Petra Bogovič, dr. med.; dr. Klemen Dovč, dr. med.; in doc. dr. Alojzija Hočevar. Foto: RMZ

Za že 7. mednarodno nagrado za najboljša raziskovalna dela zdravnikov in farmacevtov srednje in jugovzhodne Evrope se lahko potegujejo raziskovalci, ki so svoja izstopajoča znanstvenoraziskovalna dela objavili v uveljavljenih znanstvenih publikacijah s faktorjem vpliva, višjim od 1,500. V preteklih šestih letih je mednarodna strokovna žirija med 932 veljavnimi prijavljenimi raziskovalnimi deli nagradila 55 najboljših raziskovalnih del iz devetih držav, samo lani je kot izstopajoče prispevke k znanosti prepoznala tudi raziskovalna dela kar sedmih slovenskih strokovnjakov.

Kljub negotovosti, ki je v luči Covida-19 preplavila svet, ali prav zaradi nje mednarodni natečaj International Medis Awards ostaja zaprisežen znanosti in neomajno odločen, da je znanstvenoraziskovalno delo vredno izpostaviti in nagraditi, saj ga kot posamezniki in skupnost potrebujemo bolj kot kadarkoli doslej.

Objava v znanstvenih publikacijah s faktorjem vpliva, višjim od 1,500

Za nagrade International Medis Awards se lahko potegujejo zdravniki in farmacevti, ki so svoje znanstvenoraziskovalne prispevke s področij farmacije, gastroenterologije, ginekologije, intenzivne medicine in anesteziologije, nevrologije, oftalmologije, pediatrije, pulmologije in alergologije ter revmatologije objavili v znanstvenih publikacijah s faktorjem vpliva, višjim od 1,500. Na mednarodni natečaj se lahko do najpozneje 28. septembra 2020 prijavijo raziskovalci iz Avstrije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Madžarske, Severne Makedonije, Slovenije in Srbije.

Desetčlanska strokovna žirija

Prijavljena dela bo po vnaprej določenih merilih ocenjevala desetčlanska strokovna žirija, ki jo sestavljajo mednarodno priznani strokovnjaki različnih specialnosti, pod vodstvom predsednika žirije prof. dr. Matije Tomšiča, dr. med., spec. revmatologije, iz UKC Ljubljana. Žirija bo na vsakem razpisanem raziskovalnem področju izbrala dva finalista, na zaključni slovesnosti, ki bo 26. novembra 2020, pa razglasila zmagovalca na vsakem izmed devetih področij natečaja.

Zaključna slovesnost International Medis Awards, ki vsako leto tradicionalno poteka v drugi na natečaju sodelujoči državi ter pritegne veliko pozornost znanstvene skupnosti in medijev je svojevrsten poklon znanosti in najboljšim raziskovalcem regije. Slednji ostajajo zapriseženi znanosti, trdna zaprisega znanosti ostaja tudi na strani organizatorjev natečaja, ki bodo storili vse, da bo slovesnost International Medis Awards tudi letos praznik najboljših raziskovalcev v farmaciji in medicini srednje in jugovzhodne Evrope!

Podrobnejše informacije o natečaju: www.medis-awards.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj