Kaj boste prebrali v poletni številki revije

Avtor: R. M. Z.

Poletje trka na vrata. S tem pa tudi čas potovanj, počitnic, norih avantur in sproščenega uživanja. Da bodo poletna popotovanja minila mirno, smo v junijsko-julijski številki med drugim zbrali tudi uporabne nasvete, kako med potovanjem ostati zdravi. 

 Kaj vse zajemajo revmatična obolenja? Kako je z gibanjem in revmo? Ali zaradi klimatskih naprav »dobimo«, pogovorno rečeno, revmo? O vsem tem, zdravljenju, raziskavah in bioloških zdravilih je v intervjuju spregovoril prof. dr. Matija Tomšič, dr. med., predstojnik Kliničnega oddelka za revmatologijo UKC Ljubljana.

Je v nesreči izpadel zob? Brez panike, vse je rešljivo. Takoj po nesreči ne smemo pozabiti na izpadli zob. Zob, ki je iz alveolne čašice izpadel s korenino, najprej poiščemo, poudarja Matej Kuliš, dr. dent. med., iz Stomatoestetike Kuliš. 

»Glede na to, da sta oče in mama baletna plesalca, je bilo pravzaprav logično, da bom to postala tudi jaz. Ko sem bila majhna, sploh nisem veliko razmišljala o čem drugem,« pravi Urša Vidmar, znana slovenska balerina, ki nas je popeljala v svet baletnih plesalcev.

Na dopust vzemite tudi potovalno lekarno. pripravili smo nekaj napotkov in nasvetov, na kaj je smiselno pomisliti in vzeti iz domače lekarne vzeti s sabo na potovanje. 
Kako deluje naše telo – vse o krvnem tlaku: začenjamo vrsto zapisov o krvnem tlaku avtorja prof. dr. Rok Accetta, dr. med. Tokrat o normalnem in povišanem krvem tlaku.
 Za športnike je ključno vprašanje, ali lahko z dodatkom magnezija izboljšajo športne dosežke. Pišemo tudi o tem, katere oblika magnezija so telesu najbolj prijazne.
 
 Opravljanje zobozdravstvenih storitev v tujini? Več o tem v prilogi o hrvaških stomatoloških klinikah.


Dvomesečna, junijska in julijska,številka REVIJE ZA MOJE ZDRAVJE je na voljo obiskovalcem zdravstvenih domov, bolnišnic, zasebnih zdravstvenih izvajalcev, knjižnic, kotičkih za promocijo zdravja, term in vseh lekarn po Sloveniji.  


Na izbranih lokacijah bralce čaka enkrat mesečno.Foto: Bigstock

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj