Kaj nam je ekskluzivno povedal odstopljeni minister Fakin?

Avtor: M. Š.

Minister za zdravje Samo Fakin je danes predsednika Vlade RS Marjana Šarca obvestil, da se njegovo zdravstveno stanje žal izboljšuje prepočasi, zato odstopa z mesta ministra za zdravje. Nadomestila ga je Pia Vračko. 
Samo Fakin je mandat, ki se je hitro končal, nastopil odločen, strokoven in zavzet k urejanju slovenskega zdravstva v dobro bolnikov in stroke, ki jo citirajo najbolj ugledni mediji ter v svoje vrste vabijo vrhunske svetovne instucije.  Danes je odstopil, v odstopni izjavi pa se je predsedniku Vlade RS zahvalil za izkazano zaupanje ter njemu in njegovi Vladi (?) zaželel veliko uspehov. Minister ostaja v bolniškem staležu, nadomešča državna sekretarka mag. Pia Vračko. 
S Samom Fakinom, enim od največjih poznavalcem slovenskega zdravstvenega sistema ter uspešnim direktorjem tako institucije, ki izvaja zdravstvene storitve (bolnišnice) kot institucije, ki storitve plačuje (ZZZS), smo se ekskluzivno pogovarjali pred dobrim mesecem. O odstopu takrat ni razmišljal, je bil pa zelo odločen v zdravstvu “narediti red”. 
Celotni intervju si lahko preberete TUKAJ. 

Samu Fakinu želimo čimprejšnje okrevanje in da bi ga volja spreminjati stvari, ki se zdijo nesprejemljive, ne minila. 
Foto: RMZ

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj