Implantanti vračajo izgubljene zobe in popoln nasmeh

Se je tudi vam zgodilo, da ste te ostali brez enega ali več zob? Problem, ki pesti vse več ljudi, je mogoče rešiti na več načinov. Eden od njih je vgradnja zobnih vsadkov (implantantov).

»Z implantanti lahko nadomestimo izgubo posamičnega zoba ali več njih, osnovni pogoj za uspešen poseg pa je dovoljšnja količina kosti na mestu, kjer želimo implantant vgraditi,» pojasnjuje dr. Hrvoje Starčević iz Ordinacije dentalne medicine Starčević.

Kaj pa, če imamo kosti premalo?

Se v tem primeru lahko od zobnih vsadkov poslovimo ali pa stroka pozna rešitev tudi za ta problem? Dr. Starčević pojasnjuje, da v primeru, ko rentgensko slikanje razkrije, da je kosti premalo, lahko slednjo z biomateriali nadgradijo in jo pripravijo za vgradnjo implantantov.

Vsaka usta so drugačna, pomemben individualni pristop

Implantant je vijak iz titana, ki se vgradi v kost in ki se po nekaj mesecih popolnoma vraste vanjo. Nanj se namesti zobna protetika, ki nadomesti pravi zob (enega ali več). V vmesnem obdobju – v času vraščanja implantanta v kost, pacient uporablja začasno protezo, ki omogoča optimalno funkcionalnost in estetiko. »Naši specialisti proces izpeljejo od začetka do konca,« pojasnjuje dr. Starčević, in izpostavi, da so stomatološki procesi kompleksni in da je pomembno, da izberemo tistega, ki jih strokovno in tehnično popolnoma obvlada.» Zgolj individualni pristop, sledenje svetovnim standardom estetske stomatologije ter uporaba najnovejših tehnologij in materialov v brezzoba usta vračajo življenje in poskrbijo, da se začnemo smejati iz srca in s široko odprtimi usti.«

Predstavitev sogovornika

Ordinacija dentalne medicine dr. Starčević nudi kompleksne in celostne stomatološke usluge, pri čemer individualen in profesionalen pristop kombinira s svetovnimi standardi estetske stomatologije in najnovejšimi tehnologijami. Ekipo vodi dr. Hrvoje Starčević, dr. med. dent., član Evropske akademije estetske stomatologje (EAED) in prejemnik nagrade za prezentacijo kliničnega primera iz implantologije s strani Ameriške akademije estetske dentalne medicine. Izbor je potekal leta 2017 v San Diegu (ZDA). Ustanovil je Hrvaško društvo estetske dentalne kirurgije in je bil tudi njegov prvi predsednik. Bil je pobudnik in organizator kongresa estetke dentalne medicine Aestetic dental moment. Predava na številnih fakultetah : Istanbul (Turčija), Poltava (Ukrajina), Szczecin (Poljska), Surabaja (Indonezija), Tripoli (Libanon) ter je eden od vodilnih organizatorjev predavanj in tečajev v JV Evropi. Kot prvi hrvaški stomatolog je februarja 2019 predaval na American Academy of Restorative Dentistry.

Ordinacija dentalne medicine dr. Starčević je svetovno priznana dentalna ordinacija, specializirana za zobne implantante, ki pri svojem delu uporablja multi-disciplinarni pristop in ponuja »drugo možnost« vsem, ki so izgubili enega ali več zob in ki so zato obsojeni na zobno protezo in/ali brušenje zdravih zob za izgradnjo zobnega mostička. Enostavno in brez bolečin vrača zdravje ustne votline, omogoča njeno polno funkcionalnost ter izboljšuje kakovost življenja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj