Lidl Slovenija podaril 12.844 evrov KO za urologijo Kirurške klinike UKC Ljubljana

Avtor: P.R.

Klinični oddelek za urologijo Kirurške klinike UKC Ljubljana je bogatejši za nov aparat za endoskopsko drobljenje kamnov v sečnem mehurju in ledvici. Aparat so na oddelku potrebovali nujno, saj je stari aparat iztrošen, zastarel in pogosto neučinkovit. Sredstva za aparat je v mesecu novembru z različnimi dobrodelnimi aktivnostmi zbral Lidl Slovenija, na vseh movembrskih aktivnosti pa so zbrali 12.844 evrov.

»Z letošnjo movembrsko kampanjo smo dosegli veliko – tako na ozaveščevalni ravni, kakor tudi pri višini zbranih donacijskih sredstev, kar nas izredno veseli. Zbrana sredstva bodo z nakupom novega aparata za drobljenje kamnov v sečnem mehurju pripomogla k lažjemu zdravljenju marsikaterih pacientov. Seveda na tem področju še vedno ostaja veliko izzivov, katere bomo skupaj s podpornimi partnerji skušali premagovati tudi v prihodnosti. V ozaveščanje je v bodoče potrebno še bolj aktivno vključiti tudi predstavnice nežnejšega spola, ki lahko odigrajo zelo pomembno vlogo pri spodbujanju moških – partnerjev, očetov, sinov, bratov in prijateljev – k skrbi za svoje zdravje,« je ob predaji donacije v UKC Ljubljana povedal mag. Franc Hočevar, predsednik Društva uroloških bolnikov Slovenije. 
K dobrodelnosti so v Lidlu Slovenija tudi letos pozvali svoje kupce in jih nagovorili, naj si v podporo Movembru nadenejo brke, pa četudi jogurtne. V novembru so tako od vsakega prodanega 500 g tekočega jogurta blagovne znamke Pilos 10 centov darovali Kliničnemu oddelku za urologijo UKC Ljubljana za nakup tehnične opreme. Ponosni so, da jim je s pomočjo kupcev uspelo zbrati zares lepo vsoto donacijskih sredstev. V okviru movembrske kampanje so v Lidlu Slovenija k preventivni skrbi zase spodbudili tudi vse svoje sodelavce ter s simpatično interno aktivacijo – foto natečajem z brki – še dodatno prispevali k skupnemu donacijskemu fondu. 
Simbolni ček sta prevzela doc. dr. Tomaž Smrkolj, dr. med., predstojnik KO za urologijo Kirurške klinike UKC Ljubljana in Lučka Kočevar, dipl. m.s., glavna medicinska sestra KO za urologijo Kirurške klinike UKC Ljubljana. V imenu zaposlenih in pacinetov sta se za prejeto donacijo zahvalila.

Foto: Lidl Slovenija

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj