Naravna pomoč za občutljiv mehur

Avtor: R. M. Z.

Ocenjuje se, da približno vsaka četrta ženska trpi zaradi oslabljenega mehurja, redke pa so tiste, ki poiščejo pomoč, saj o tem nerade govorijo. Obstajajo naravne rešitve, ki lahko pomagajo ublažiti in celo odpraviti te težave. Oslabelost mehurja se lahko pojavi v vseh starostnih obdobjih, pri mladih in starih ženskah. Nenadzorovano uhajanje urina pri kašljanju ali kihanju, smejanju ali dvigovanju predmetov in podobno je lahko zelo neprijetno in povzroča stisko. Pogosto se ženske sramujejo o tem spregovoriti tudi z zdravnikom. 

Krepitev mišic medeničnega dna

Eden izmed glavnih razlogov za tako imenovano obremenitveno inkontinenco so oslabljene mišice medeničnega dna, do česar pogosto pride po nosečnosti in porodu pa tudi zaradi spremenjene hormonske slike, zlasti zaradi mene. Blago do zmerno inkontinenco lahko učinkovito zdravimo z naravnimi in s preizkušenimi sredstvi ter s krepitvijo mišic medeničnega dna (s tako imenovanimi Keglovimi vajami). Tudi druge športne aktivnosti, kot so hoja, plavanje, kolesarjenje ali jahanje, dodatno krepijo mišice medeničnega dna.

Učinkovine bučnih semen

Pri občutljivem mehurju je še posebej koristen tudi standardiziran izvleček bučnih semen. Zanimivo je, da bioaktivne učinkovine niso v olju semen, kot so nekoč domnevali, ampak v deležu brez maščobe. Znanstvene študije patentiranega posebnega izvlečka iz visokokakovostnih štajerskih bučnih semen potrjujejo njegov krepilni učinek na mehur in mišice medeničnega dna: pogostost dnevnega neprostovoljnega uriniranja se je po dvotedenskem uživanju zmanjšala za 60 %, po šestih tednih pa celo za 80 %.

Za želene učinke je pomembno, da v lekarni kupimo visokokakovostne pripravke s standardiziranimi izvlečki in v obliki tablet, ki zagotavljajo optimalno zaščito rastlinskih izvlečkov in ciljno sproščanje zdravilnih učinkovin v telesu. Priporočeno zdravilo: tablete Dr. Böhm® buča za ženske; vsebujejo patentiran posebni izvleček iz visokokakovostnih štajerskih bučnih semen v 20-kratni koncentrirani obliki. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj