Zdravi in vitalni s kakovostnimi mikrohranili

Avtor: R. M. Z.

Jesen je vse hladnejša, pred nami pa so dolgi zimski meseci, ko je dobrodošel vsak, še tako kratek sončen dan, ki s seboj nosi pozitivno naravnanost in dobro voljo. Zaradi hitrega tempa življenja in vse bolj osiromašene prehrane so potrebna tudi dodatna mikrohranila, ki jih je treba zaužiti v prehranskih dopolnilih. Na trgu je velika izbira prehranskih dodatkov; da bi se lažje odločili, katerega izbrati, smo pripravili predstavitev kakovostnih izdelkov, ki jo boste lahko prebirali na naši strani.

Magnezij igra pomembno vlogo v delovanju naših mišic in živčevja pa tudi imunskega sistema. Ugodno vpliva na uravnavanje krvnega tlaka in srčnega ritma ter je pomemben element v presnovi. Njegovo pomanjkanje se kaže v nadvse različnih pojavnih oblikah: od migrene, psihičnih motenj, kot je anksioznost, do nervoze pa tudi kot bolezni srca in ožilja ter tudi kot sladkorna bolezen.

Da magnezija tudi z zdravo prehrano v telo ne vnesemo v zadostnih količinah, so pokazali izsledki francoske raziskave na nacionalni ravni, v kateri so leto dni preučevali dnevno prehrano skoraj 5.000 ljudi.

Magnezij pomembno vpliva na krvni tlak tudi v nosečnosti; pomanjkanje je eden izmed vzrokov za nastanek nevarne preeklampsije, je pokazala randomizirana s placebom nadzirana raziskava, objavljena v ugledni strokovni publikaciji Archive of Gynecology and Obstretics. Nosečnice, ki so od 12. tedna nosečnosti prejemale 300 mg magnezijevega citrata dnevno, so imele občutno nižje tveganje za zvišan krvni tlak.

Omenimo tudi raziskavo, s katero so preučevali, ali bo dodatek 600 mg magnezija pomagal znižati število in jakost migrenskih glavobolov. Po 12 tednih dnevnega jemanja magnezija se je število glavobolov znižalo za 41 %; znižala sta se tudi število dni z migreno in količina zdravil, ki bi jih sicer bolniki zaužili. Izsledki raziskave so tako nedvoumno potrdili koristnost profilakse z dodajanjem magnezija v obliki oralnega prehranskega dopolnila.

Različne oblike magnezija

Pripravki z magnezijem, ki so v različnih oblikah (karbonat, citrat, laktat, epsonova sol idr.) se uporabljajo tudi pri blaženju simptomov astme in alergijskega rinitisa, sindromu kronične utrujenosti, ADHD, Lymski bolezni, fibromialgiji, ledvičnih kamnih in pri številnih drugih bolezenskih stanjih. 

 

Edini resnejši neželeni učinek, ki se lahko pojavi ob večjih odmerkih zaužitja magnezija, so prebavne motnje, najpogosteje driska, ki pa izzveni takoj, ko se preneha uživanje magnezijevih pripravkov.

Magnezij z dodatkom vitamina C – za zdravje in dobro počutje

Na trgu je veliko različnih izdelkov z magnezijem; preizkusili smo napitek brez sladkorja z naravno aromo limete in limone, ki vsebuje 300 mg magnezija in 120 mg vitamina C.

Magnezij je okusen in prijetno osveži! Za dnevne potrebe zadostuje ena šumeča tableta FidiMag® 300 plus C, ki jo raztopimo v velikem kozarcu vode in spijemo, najbolje po jedi.

 

Prispeva k ravnotežju elektrolitov v organizmu, delovanju mišic ter k ohranjanju zdravih zob in kosti, vitamin C pa ščiti celice pred oksidativnim stresom in podpira delovanje imunskega sistema, oba pa prispevata k sproščanju energije pri presnovi in zmanjševanju utrujenosti.

Priporočamo tudi GrandeMag Direkt, 

magnezijev pripravek v granulatu, ki je še posebej praktičen na potovanjih, pri športnikih in na splošno pri vseh, ki želijo imeti odmerek magnezija vedno pri roki (v torbici). Vsebuje višji odmerek – 400 mg magnezija, ki ga resnično preprosto stresemo v usta, ko ga potrebujemo. Je okusen, z naravno aromo pasijonke in še posebej primeren za vse, ki ne marajo t. i. šumečk. Prijetno požgečka po jeziku in s seboj prinese velik odmerek dobrega počutja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj