Slovenija gosti več kot 150 zdravnikov, ki se ukvarjajo z obolenji prebavnega trakta

Slovensko združenje za gastroenterologijo in hepatologijo je organizator že 4. strokovnega srečanja Alpe Jadran Donava. Gre za srečanje, ki interdisciplinarno združuje vse zdravnike, ki se ukvarjamo z obolenji prebavnega trakta.

Predavatelji na srečanju med drugim predstavljajo rezultate svojih raziskav doktorskih dezertacij in rednega, vsakodnevnega kliničnega dela. Foto: RMZ

»Slovensko združenje za gastroenterologijo in hepatologijo je organizator že 4. strokovnega srečanja Alpe Jadran Donava. Gre za srečanje, ki interdisciplinarno združuje vse zdravnike, ki se ukvarjamo z obolenji prebavnega trakta. Letos se tega srečanja, ki poteka v Portorožu, udeležuje več kot 150 kolegov iz Slovenije in tujine,« je dejal predsednik SZGH prof. dr. Stojan Potrč. »Lahko povem, da imamo v Sloveniji odlične rezultate programa Svit, smo med najboljšimi v Evropi in tudi širše.

Prof. dr. Stojan Potrč, predsednik slovenskega združenja za gastroenterologijo in hepatologijo. Foto: RMZ

Odziv na program je pri nas v zadnjem obdobju več kot 62-odstotni. Letno na ta način rešimo življenje najmanj 300 ljudem,« pa je povedal podpredsednik Slovenskega združenja za gastroenterologijo in hepatologijo prof. dr. Bojan Tepeš.

Prof. dr. Bojan Tepeš, podpredsednik Slovenskega združenja za gastroenterologijo in hepatologijo. Foto: RMZ

Na kongresu predava tudi o novostih v gastroenterologiji, med drugim o eozinofilnem ezofagitisu kot novi prihajajoči bolezni. Treba jo je spoznati in učinkoviti zdraviti, da ne pride do različnih komplikacij, kot so npr. zoževanje požiralnika. Predavatelji na srečanju med drugim predstavljajo rezultate svojih raziskav doktorskih dezertacij in rednega, vsakodnevnega kliničnega dela.

Dogodek je povezan s 70. redno strokovno konferenco Slovenskega združenja za gastroenterologijo in hepatologijo (SZGH). Združenje deluje 52 let in med seboj povezuje več sto strokovnjakov. Ti se dnevno ukvarjajo z diagnostiko in zdravljenjem bolezni prebavil – požiralnika, želodca, črevesa, jeter in trebušne slinavke. Prav rak debelega črevesa je danes ena najpogostejših oblik raka – pri moških je na prvem mestu, pri ženskah pa drugem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj