Z ehinacejo za boljše zdravje, proti okužbi dihal in prehladu

Avtor: P. S.

Starodavne skrivnosti indijanskih zdravilcev.

Ehinaceja (lat. echinacea purpurea) je bila za ameriške staroselce predvsem sredstvo za krepitev imunskega sistema. Blagodati danes vsem znanega škrlatnega slamnika pa so generacije indijanskega plemena Suji več stoletij s pridom izkoriščale tudi za zdravljenje ran in zmečkanin ter proti pikom kač. Znameniti švicarski raziskovalec Alfred Vogel se je z ehinacejo seznanil ob prelomu 20. stoletja, na obisku Južne Dakote. Tam je spletel tesne prijateljske vezi s sujskim poglavarjem Črnim Jelenom, ki  ga je popeljal v skrivnostni svet indijanske medicine. Ob koncu obiska mu je Črni Jelen v dar poklonil pest semen ehinaceje, ki jih je Alfred Vogel uspešno posejal v rodni Švici. Tako še danes velja, da vse rastline, ki se uporabljajo za zdravilo A.Vogel Echinaforce®, izvirajo iz tega dragocenega daru.  

Zdravljenje ob prvih znakih

Dolgo je že znano, da  Echinaforce učinkuje pritivirusno, protibakterijsko in protivnetno, saj modulira oziroma povečuje imunski odziv organizma, kadar je to posebej potrebno, in miruje, ko v organizmu vse poteka normalno. Echinaforce v primeru okužbe v 60 % zmanjša moč simptomov in za poldrugi dan skrajša njihovo pojavnost. Hkrati pa zmanjša tudi potrebo po sočasnem blaženju simptomov z drugimi zdravili. Pomembno je, da z zdravljenjem z Echinaforce začnemo neposredno ob prvih simptomih, kot so vneto žrelo, kihanje in izcedek iz nosu, ter z zdravljenjem nadaljujemo še vsaj tri dni po prenehanju teh. Za vse, ki se želite izogniti ali vsaj znižati tveganje prehlada, ste obolenjem zaradi oslabljenega imunskega sistema bolj izpostavljeni ali pa se intenzivno ukvarjate s športom, je koristno, da zdravilo Echinaforce uživate že preventivno.

Učinkovito krepi imunski sistem 

Učinkovitost zdravila Echinaforce so leta 2012 dodobra raziskali na britanski Univerzi v Cardiffu. V  raziskavo so vključili 755 udeležencev, ki so štiri mesece prejemali bodisi zdravilo Echinaforce bodisi placebo (zdravilo brez zdravilne učinkovine). Pri tem pa ne udeleženci in ne zdravniki niso vedeli, kdo je dejansko prejel pravo zdravilo in kdo le placebo. Izsledki študije so potrdili, da so udeleženci, ki so jih zdravili z zdravilom Echineaforce, kar v 50 % redkeje obolevali zaradi virusnih okužb, ki jih povzročajo virusi gripe,  parainfluence, korona virusi in respiratorni sincicijski virusi. Dognali so tudi, da Echinaforce učinkovito varuje tudi imunsko oslabljene ljudi, ki so zaradi stresa, kajenja, pomanjkanja spanja in drugih dejavnikov tveganja, okužbam še izraziteje izpostavljeni. Echinaforce namreč poveča raven imunskih mediatorjev, ki krepijo imunski sistem. Raziskava je dokazala še, da je štirimesečna neprekinjena uporaba zdravila Echinaforce povsem varna.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj