Kaj prinaša aprilska številka

Avtor: R. M. Z.

Kako veste, ali se vas je lotil prehlad ali alergija? 

Simptomi so pogostokrat podobni, vendar poznamo tudi pomembne razlike, ki ju ločujejo. Ste v dvomih? 

Na izbranih lokacijah poiščite novo številko Revije za moje zdravje in našli boste odgovor. 

→ V prehodnem obdobju, ko so v zraku že prvi alergeni v obliki cvetnega prahu in sezona prehladnih obolenj še ni povsem končana, včasih ni jasne ločnice med prehladom in alergijo na cvetni prah. Ali se vas je torej lotil prehlad ali seneni nahod?Kakšna je razlika? 

Sarkopenija – sindrom staranja: je s starostjo povezan generalizirani napredujoči upad mišične mase, moči inzmogljivosti, ki lahko oropa starostnike njihove sposobnosti za osnovna dnevna opravila.  
Suho oko in očesa alergija: Če je solzni film, ki pokriva površino očesa, primeren, če oko ni vneto, če niso prisotna resna očesna obolenja, oči ne čutimo.
 Bodoči mamici se velikokrat pojavi vprašanje, ali spolni odnosi med nosečnostjo lahko neprijetno vplivajo na plod ali ga celo poškodujejo. Odgovarja ginekologinja in porodničarka asist. Maja Lampelj, dr. med., iz UKC Maribor.
Okrepite stegenske mišice: Čvrste mišice igrajo pomembno vlogo tudi pri revmatičnih obolenjih.
Belgijski znanstvenik Yves Henrotin, profesor patologije, fizikalne terapije in rehabilitacije ter vodja raziskovalne enote za kosti in hrustanec univerze v Liegu: S kurkumo izboljšamo gibljivost sklepov in ohranimo hrustanec v sklepih.

Intervju: Iva Kranjc Bagola: Tanka meja med življenjem in igro.
Za sladkorne bolnike je vino del zdrave prehrane.
 Poznamo več vrst zdravstvenega zavarovanja: obvezno ali osnovno, dopolnilno in zavarovanja za posebne zdravstvene primere.

REVIJE ZA MOJE ZDRAVJE je na voljo obiskovalcem zdravstvenih domov, bolnišnic, zasebnih zdravstvenih izvajalcev, knjižnic, kotičkih za promocijo zdravja, term in vseh lekarn po Sloveniji.   
Na izbranih lokacijah bralce čaka enkrat mesečno. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj