Možgane treniram z aplikacijami

Avtor: R. M. Z.

Tudi možgane moramo trenirati – obstajajo trdni znanstveni dokazi, da se razvoj možganov nikoli zares ne konča. Zaradi tega se je treba za umsko čilost potruditi. Naložite si aplikacije na svoj pametni telefon; gotovo bo katera izmed aplikacij prava tudi za vas.

Peak-Brain Training

Z aplikacijo boste izboljšali miselne sposobnosti, predvsem sposobnost samoorganizacije v svojem vsakdanu. Pri pripravi nalog so sodelovali profesorji in raziskovalci z najboljših ameriških univerz (Yale, Princeton). Naloge niso časovno omejene, tako da se jim lahko posvetite, ko utegnete, pomembno pa je, da vsak dan zberete določeno število točk (doseči je treba prag, da lahko naslednji dan nadaljujete). Ob koncu vsakega sklopa vam grafika prikaže trenutno ocenjeno sposobnost vaših možganov, hkrati pa vas spremlja skozi obdobje, ko aplikacijo uporabljate.

Matematično delo (Math Workout)

Preprosta in brezplačna aplikacija, s katero znova računamo. Večina nas je ta del možganov prenehala uporabljati kmalu po končanem šolanju. Aplikacija meri čas, ki ga potrebujete za rešitev matematičnih nalog. Naloge so prirejene tako, da jih lahko izračunate na pamet, treba pa je rešiti 50 nalog v čim krajšem času.

Lumosity

Verjetno ena najbolj priljubljenih spletnih aplikacij za krepitev spomina, zbranosti, razumevanja pa tudi vizualne predstave. V četrt ure je treba odigrati pet iger. Pri razvijanju iger so aktivno sodelovali znanstveniki nevrologi, pomemben pa je vaš reakcijski čas, torej hitrost in pravilnost rešitve.

Igro Fit Brains Trainer lahko igrate tudi na računalniku, namenjena pa je krepitvi jezikoslovja, pozornosti, spominu, hitrosti, reševanju problemov in vizualnemu predstavljanju. Dodatni plačljivi paketi ponujajo izboljševanje koordinacije oči in rok, osnovnih 14 paketov pa je prosto dostopnih.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj