Z aplikacijo do temeljitejšega razmisleka o kontracepiji

Tudi Slovenkam bo odslej na voljo inovativno orodje, s pomočjo katerega se bodo lahko poučile o kontracepciji še pred pogovorom z ginekologinjo.

Kontracepcijske metode so razvrščene na podlagi petih vprašanj o življenjskem stilu in potrebah.

Kontracepcijske metode so razvrščene na podlagi petih vprašanj o življenjskem stilu in potrebah, uporabnica pa ima tudi možnost, da izve več o različnih metodah kontracepcije.

Aplikacija bo v pomoč ženskam in ginekologom/ginekologinjam.

Ob koncu vprašalnika uporabnica izbere tri metode, o katerih želi največ izvedeti od ginekologinje/ginekologa. Na področju kontracepcije obstaja veliko možnosti, zato bo aplikacija v pomoč tako ženskam kot njihovim ginekologinjam/ginekologom.

Novo inovativno orodje s pregledom uporabnici najbližjih metod kontracepcije bo nedvomno dobrodošlo. Aplikacija deluje tako, da na podlagi vprašalnika izbere tri najbolj primerne vrste kontracepcije. O njih se potem uporabnica pogovori s svojim ginekologom oziroma ginekologinjo.

Stroka: Aplikacija koristno orodje za osveščanje

„V Sloveniji je na voljo širok nabor kontracepcije, ker pa smo ginekologi pri svojem delu v ambulanti časovno omejeni, bo novo inovativno orodje s pregledom uporabnici najbližjih metod kontracepcije nedvomno dobrodošlo.

Osveščanje o preprečevanju neželene nosečnosti je še posebej dragoceno pri mlajših.

Nova aplikacija, ki je na voljo, ima torej v današnji dobi informacijske tehnologije mesto pri osveščanju laične javnosti o različnih metodah kontracepcije in s tem preprečevanju nenačrtovane nosečnosti. Slednje je še posebej dragoceno pri mlajših, bolj ranljivih generacijah, ki jim raba mobilnih aplikacij sicer predstavlja del vsakdana,“je prepričana ginekologinja Tinkara Srnovršnik, dr. med., spec. ginek. in porod.

Uporabnica ugotovi svoje najljubše metode

Z odgovarjanjem na pet preprostih vprašanj se uporabnici prikažejo najbolj primerne metode kontracepcije. Aplikacija neodvisno primerja vse metode kontracepcije. Nobena možnost ni izključena in različnim potrebam daje enako težo. Na ta način lahko ženske ugotovijo svoje najljubše metode in se o njihovi ustreznosti pogovorijo z ginekologinjo/ginekologom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj