Avtor: R. M. Z.
Študija Univerze v Tokiju je odkrila, da daljša izpostavljenost nizkim temperaturam lahko spodbudi bele maščobne celice v telesu, da bolj učinkovito razgradijo maščobo in sladkor, izboljšajo občutljivost na inzulin in pospešijo metabolizem. To pomeni, da se ob telesni aktivnosti v hladnem oziroma mrzlem okolju, po določenem času maščobe začnejo topiti hitreje in bolj učinkovito, kot bi se sicer.
Izpostavljenost mrazu v daljšem časovnem obdobju za telo pomeni “stres” za telo in posledično lahko slabe maščobe, ki jih ima večina ljudi, spreminja v “dobro” maščobo. Raziskovalci so ugotovili, da se na stres ob nizkih temperaturah bele maščobne celice odzovejo z večjim številom mitohondrijev in sčasoma postanejo bolj učinkovite bež celice za porabo kalorij. Za hitrejšo izgubo maščobe je potemtakem “krivo” tako imenovano bež maščobno tkivo.