Nov sistem za prijavo in odjavo turistov – eVisitor

Avtor: S. S.

Na Hrvaškem so v začetku leta 2016 uvedli eVisitor – nov osrednji sistem za prijavo in odjavo turistov. Sistem je izjemno pomemben tudi zaradi obračuna in nadzora zaračunavanja turistične takse. 

Sistem eVisitor je brezplačno dostopen kot spletna aplikacija, ki jo lahko uporabljate prek računalnika, tablice ali pametnega telefona.

V sistemu eVisitor morajo biti evidentirani vsi tisti, ki imajo obveznost do prijave in odjave turistov, med njimi pa tudi lastniki hiš ali počitniških stanovanj. Po uspešni evidenci posameznega obveznika znotraj sistema eVisitor je turistična skupnost lastnikom hiš ali počitniških stanovanj dolžna izdati pristopne podatke, ki so sestavljeni iz OIB-a kot uporabniškega imena, gesla in TAN-seznama.

Gre za platformo, ki je brezplačna, maksimalno poenostavljena in ki je prilagojena osebam z osnovnim računalniškim znanjem. Ta sistem je izjemno poenostavil proces prijave in odjave turistov, svojim uporabnikom pa obenem omogoča aktiven nadzor njihovih podatkov in podatkov o objektih, ki se navezujejo na njihovo ime. Med drugim je sistem povezan tudi s Carinsko upravo in turistično inšpekcijo, s čimer je proces nadzora znatno nadgrajen in pospešen.

Zato vabimo vse obveznike, med katerimi so tudi lastniki počitniških hiš in stanovanj, da preverijo, ali so njihovi objekti evidentirani v sistemu. Če to ni tako, naj se obrnejo na lokalno turistično skupnost, ki je zadolžena za podporo uporabnikom. Lastniki se v sistem lahko vpišejo na podlagi katerega koli dokumenta, iz katerega je razvidno, da so prav oni lastniki določenega objekta (kupoprodajna pogodba, izpis iz zemljiške knjige, odločba o dediščini, izpis iz katastra, rešitev o legalizaciji nezakonito zgrajene stavbe, rešitev o vzpostavi posebnega davka na hiše/počitniška stanovanja ali dokazilo o plačilu davka).

Vse dodatne informacije lahko uporabniki dobijo tudi na spletni informativni strani eVisitor, ki vsebuje vsa navodila in obrazložitve. Lahko pokličejo tudi v klicni center vsak dan od 8.00 do 24.00 na številko +3851 5494 477, kjer bodo na njihova vprašanja odgovorili v najkrajšem mogočem času, ali pa se obrnejo na spletni naslov: [email protected]

Foto: Profimedia

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj