5 nasvetov, kako razstrupiti svoje življenje

Avtor: R. M. Z.

Kot potrošniki smo bolj in bolj osveščeni glede ‘kemikalij’ v vsakdanjih izdelkih. Dejstvo, da je bilo od 84.000 kemikalij, ki so v stalni uporabi testiranih le 1 %, je zaskrbljujoče. O učinkovanju kemikalij na telo, v kolikor nastopajo v različnih kombinacijah, pa je raziskanega še manj.

Dobra novica pa je, da lahko sami izbiramo katerega od negovalnih izdelkov bomo uporabil in kakšno hrano in pijačo bomo uživali. Pomlad je čas za ponovno rojstvo. Prečistimo telo, dovolimo mu, da ponovno vzceti.

Tukaj je 5 načinov kako zmanjšati obremenitev telesa.

1. Preudarno z uporabo sončne kreme!

Sončne kreme, v kolikor želimo, da delujejo dovolj zaščitno, morajo vsebovati nekaj ‘kemije’. Torej je mpdro razmisliti o njihovi pretirani uporabi. Alternativa so majice z dolgimi rokavi, ohlapne bombažne majice, kape za zaščito pred soncem in seveda izogibanje izpostavljanju med 10 uro zjutraj in tretjo uro popoldne. Ko pa se odločite za zaščito s kremo, uporabite bolj varne sončne kreme, ki ne vsebujejo nano delcev, oxibenzona, oktil metoxicinamata ali retinil palmitata. Uporabljajte mineralne sončne kreme, ki vsebujejo cink in se izogibajte tistim, ki vsebujejo škodljive kemikalije.

2. Morda je čas za domačo ‘tovarno’ kozmetike.

Najlažje boste naredili domači balzam za ustnice: osnovni recept je: en del čebeljega voska in enak del rastlinskega olja, kot je jojobino ali olivno olje. Sestavini raztopite v posodi, ki jo postavite v lonec z vrelo vodo. Tako boste tudi lažje očistili čebelji vosek. S količinami lahko eksperimentirate, odvisno od tega kako gost balzam želite. Po želji lahko dodate tudi kokosovo olje, karitejevo maslo ali kakavovo maslo. Če balzam naredite preveč mehak ali pretrd, ga enostavno stopite in začnite znova! Velja tudi opozorilo, da se ‘domača kozmetika’ zelo dobro sliši, a ker ne vsebuje konzervansev in podobnih učinkovin, pri pripravi pa tudi težko zagotovimo sterilno okolje lahko hitro postane pravo gojišče bakterij.

3. Tovarna čistil?

Katerokoli čistilo lahko nadomestite z doma narejenim čistilom iz sestavin iz domače shrambe, kot so kis, milo in soda bikarbona.
Za perilo: Naredite svoj mehčalec za perilo, tako, da pri izpiranju oblačil dodate ½ skodelice alkoholnega kisa.
Čistilec strojev: odlično čistilo iz domače shrambe je citronska kislina. Nekaj vrečk le te vsujte v pomivalni in pralni stroj ter ju zavrtite na najbolj vroč program. Učinek čiščenja strojev in vseh povezovalnih cevi je izjemen.
V kuhinji: Naredite večnamensko čistilo v spreju, tako da v alkoholnem kisu 2 tedna namakate lupinice citrusov, to ocedite in tekočino pretočite v posodico z razpršilom. To razredčite z destilirano vodo in dodajte žličko detergenta za posodo, za večjo učinkovitost.

4. Jejte samo pravo hrano.

Veliko prehranskih izdelkov je danes procesiranih in polnih aditivov, tako da je težko vedeti kaj je dobro jesti in čemu se je dobro izogibati. Če vam je koncept ”prave” hrane nov, začnite z branjem oznak na hrani in se izogibajte sestavinam, ki jih ne znate izgovoriti in tistim, ki so napisane s številskimi oznakami. Poskusite v svoj jedilnik vključevati čimveč enostavinh jedi, kombinacije si lahko pripravite sami. Recimo. Zakaj bi posegali po v naprej pripravljenem prelivu za solato, ko pa je doma narejena mešanica limone, bučnega olja, navadnega jogurta, soli in nasekljanih zelišč z balkonske police naravnost fantastična.

5. Domača čistilna naprava.

Ne, ne bomo vas poslali v tehnično trgovino po nov aparat. Napolnite svoje stanovanje z zelenjem je naš nasvet. Zelenenje v loncih zrak očisti formaldehida in nekaterih drugi kemikalij iz zraka. Katerekoli rastline bodo učinkovale, pomembno je le, da so posajene v prsti. Študije so pokazale, da je prst v kombinaciji s koreninami odgovorna za filtracijo zraka in ne listi. Rastline, ki so še posebej učinkovite pri tem so bambusova palma, taščin jezik, palma aracaa, spatifili, gerbare in živkasta kosmulja.

Preden se lotite kompletne reorganizacije svojega življena pa poskrbite za svoje telo.

Očistite svoje telo!

Naše telo je neverjetno. Predstavljajte si 11 steklenic soka. Približno toliko predelane hrane in tekočin dnevno potuje prek našega prebavnega sistema, z njimi pa po nekaterih ocenah po telesu kroži tudi več sto toksinov. Telo pa kljub temu v glavnem nemoteno opravlja svoje naloge. To mu omogoča lasten razstrupljevalni sistem, v katerem igrajo ključne vloge pljuča, ledvica, prebavni trakt in jetra.

Detox z izvlečki breze, rmana in pegastega badlja

Za lažji začetek razstrupljanja in njegovo celovito izvedbo si lahko pomagate tudi s prehranskimi dopolnili. Ta so lahko v obliki kapsul z naravnimi rastlinskimi izvlečki, ki prispevajo k delovanju čistilnega sistema v telesu, torej jeter, ledvic in prebavnega trakta. Rastline s takim učinkovanjem so breza, rman in pegasti badelj. V Medexu so zato za svoje novo prehransko dopolnilo Detox izbrali prav te in vsem, ki se zavedate pomena razstrupljanja, ponudili 30-dnevno popolno čiščenje telesa. Rman pomaga pri normalni funkciji prebavnega trakta, breza vpliva na normalno izločevalno funkcijo ledvic, pegasti badelj pa prispeva k razstrupljevalni funkciji jeter.


Postopno do želenega rezultata

Prav zaradi prve sveže zelenjave, ki vsebuje največ dragocenih hranil, je pomlad najprimernejši čas za razstrupljanje. A po obdobju zime, ko je telo potrebovalo močnejša hranila, se je razstrupljanja bolje lotiti postopoma. Hitra popolna sprememba prehranjevanja lahko namreč na začetku razstrupljanja povzroči nekaj neprijetnih učinkov, kot so glavobol, omotičnost, padec energije. Temu je prilagojeno stopenjsko uživanje kapsul Detox: prvih deset dni po eno na dan, naslednjih deset po dve in zadnjih deset dni po tri kapsule dnevno.

Dovolite pomlad tudi svojemu telesu. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj