Ponovno pokretni s pomočjo robotike

Avtor: P. S.

Specialistična bolnišnica Arithera v Zagrebu ponuja motorično prizadetim nevrološkim in ortopedskim bolnikom robotsko nevrorehabilitacijo, ki omogoča hitrejše okrevanje, povrnitev pokretnosti in sposobnost samostojnega funkcioniranja. Robotska nevrorehabilitacija je robotsko in računalniško podprta metoda rehabilitacije zgornjih in spodnjih okončin, katere cilj je povrnitev izgubljenih motoričnih funkcij. 


robotska nevrorehabilitacija

Foto: Rehabilitacija hoje se izvaja na vrhunski robotski napravi PerPedes.

Namenjena je bolnikom, obolelim zaradi možganske kapi, travmatskih poškodb možganov, tumorjev možganov in hrbtenjače, pa tudi bolnikom z multiplo sklerozo, s Parkinsonovo boleznijo in cerebralno paralizo ter seveda tudi tistim, ki so utrpeli poškodbe hrbtenjače v prometni nesreči, pri športu, skakanju v vodo itn. 

Poškodovani možgani se lahko ponovno naučijo gibanja in hoje 

Z robotsko nevrorehabilitacijo se sprožijo nevroplastične spremembe v možganih, kar vodi v novo motorično učenje in posledično povrnitev gibalnih sposobnosti po utrpeli poškodbi ali bolezni možganov oz. hrbtenjače. Zdravljenje vključuje intenzivne in raznovrstne vaje s pogostimi ponovitvami, ki predstavljajo bolniku motivacijo in izziv; ta jih izvaja na robotsko, senzorično in računalniško podprtem sistemu oz. napravi, ki hkrati povečuje in izboljšuje učinek rehabilitacije. 

Napredna nevrorehabilitacija v kombinaciji s konvencionalno in z robotsko terapijo omogoča doseganje kar najboljših mogočih rezultatov.

Robotska nevrorehabilitacija omogoča:

̶          rehabilitacijo zgornjih in spodnjih udov;

̶          terapijo za vse starostne skupine v vseh fazah rehabilitacije;

̶          učinkovito terapijo, ki predstavlja bolniku motivacijo in je prilagojena potrebam posameznika;

̶          sprotno in kontinuirano merjenje rezultatov ter učinkov rehabilitacije;

̶          povrnitev gibalnih sposobnosti in hoje.

Robotska nevrorehabilitacija omogoča hitrejše zdravljenje in povrnitev izgubljenih motoričnih funkcij 

Za dosego čim boljših rezultatov je treba kmalu začeti intenzivno rehabilitacijo, tj. čim prej po utrpeli možganski kapi ali drugi vrsti poškodbe možganov ali hrbtenjače. Cilj robotske nevrorehabilitacije je povrnitev gibalnih sposobnosti in samostojnosti v vsakodnevnih aktivnostih.

Nasveti za bolnike, ki prihajajo na rehabilitacijo v Zagreb iz Slovenije:

̶         Robotska nevrorehabilitacija se izvaja vsaj štiri tedne. V tem času ima bolnik najmanj 4–5 ur individualnega programa rehabilitacije.

̶          Na vašo željo vam priskrbimo udobno namestitev v bližini naše bolnišnice.

̶          S svojo zdravstveno zavarovalnico se posvetujte, ali je na voljo polica zdravstvenega zavarovanja, ki bi vam krila stroške zdravljenja pri nas.

Specialistična bolnišnica Arithera 

Za več informacij in rezervacijo termina smo vam na voljo na:

Petrova 128, 10000 Zagreb, T +385 1 444 0074

www.arithera.hr

www.robotska-neurorehabilitacija.eu

Foto: Arithera

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj