Regijski center za zdravljenje razširjenih ven in hemoroidov

Avtor: Promocijsko sporočilo

Zanemarjanje bolezni razširjenih ven in hemoroidov ter nepravočasno zdravljenje lahko povzroči vrsto resnih zdravstvenih težav in za življenje nevarnih progresivnih bolezni. Strokovnjaki Specialistične bolnišnice »Arithera« iz Zagreba uporabljajo najmodernejše tehnike zdravljenja: metodi UGFS in VariClose za zdravljenje razširjenih ven ter metodo DG-HAL+RAR za zdravljenje hemoroidov.

Zaradi progresivne tendence razvoja bolezni razširjenih ven je pomembno pravočasno preprečiti razvoj končnega stadija bolezni. Pregled žilne sestave s pomočjo ‘color dopplerja’ je hiter in neboleč; natančno diagnosticira težavo in stopnjo obolenja.

 
 Vodja centra Arithera za razširjene žile dr. Zlatko Čačić je certificirani zdravnik za izvajanje napredne metode UGFS po standardih Britanskega inštituta za ožilje.

Zahvaljujoč sodobnim metodologijam, je bolezen lahko ozdravljiva. V Specialistični bolnišnici »Arithera« uporabljamo svetovno najbolj priznano minimalno invazivno metodo zdravljenja razširjenih ven s peno – metodo UGFS. S pomočjo ultrazvoka se pena vbrizga v razširjeno žilo. Pod vplivom pene se žila spremeni v brazgotinasto tkivo in njeno funkcijo prevzamejo druge, zdrave žile. Metoda ima več prednosti: je hitra, zelo učinkovita, neboleča, ne pušča brazgotin in poškodb na tkivu, pacient pa lahko takoj po posegu nadaljuje vsakodnevne aktivnosti. Z enim posegom je mogoče zdraviti več žil. V Specialistični bolnišnici »Arithera« se uporablja najbolj napredna metoda UGFS, ki sledi standardom Britanskega inštituta za ožilje, vodilne svetovne organizacije za zdravljenje razširjenih žil.

Za zdravljenje izrazito širokih in globlje ležečih žile se uporablja metoda VariClose, znana po le enem vbodu z iglo. Ta poseg je zaradi lokalne anestezije popolnoma neboleč, prav tako pa se pri tej metodi izognemo pojavu obarvanosti kože/madežev, brazgotinam ali kakršnim koli drugim oblikam poškodb kože. Posegu sledita terapija z zdravili in nošenje kompresivnih nogavic. Metoda je idealna za ljudi, ki se želijo neomejeno gibati. Pacient lahko začne vsakodnevne aktivnosti takoj po posegu, z izjemo športnih aktivnosti, ki pa jih lahko začne že v 24–48 urah po posegu. Pri pacientih iz Slovenije se lahko opravita pregled in poseg hkrati (z enim obiskom).

 HEMOROIDI – NADLEŽNI, VENDAR LAHKO OZDRAVLJIVI

Kirurška obravnava (operacija) je še vedno najpogostejši način zdravljenja hemoroidov. Pa vendarle obstajajo novejše, zelo uspešne in minimalno invazivne metode, pri katerih se izvaja dopplersko vodena preveza hemoroidalnih žil – poseg, znan pod imenom DG-HAL. Za težje in že napredovale oblike hemoroidalne bolezni, ki se kažejo kot prolaps, tj. izpadanje hemoroidov ali analne sluznice, se uporablja metoda DG-HAL+RAR. To je najmanj invazivna in za bolnike najmanj neprijetna metoda. Oblikovana je tako, da rešuje vzrok nastanka vozlišča. Ker ni rezanja in poškodb tkiva, funkcija hemoroidnega vozlišča ostane skoraj popolnoma ohranjena. Poseg traja od 30 do 40 minut. Po kratkem pooperativnem opazovanju, ki traja največ štiri ure, so pacienti odpuščeni iz bolnice. Večina operiranih lahko začne vsakodnevne aktivnosti že po enem do dveh dneh, popolno okrevanje pa nastopi po 6–8 tednih.

 »Arithera«, priznana specialistična bolnišnica za zdravljenje razširjenih žil in hemoroidov v regiji, se nahaja v Zagrebu, in sicer na naslovu Bukovačka cesta 1. Več o razširjenih žilah in hemoroidih si lahko preberete na www.krcnezile.si ali neposredno pokličete tel. št. 00385 1 23 04 074.

 
 Metodo UGFS priporočajo svetovno priznani flebologi. Na fotografiji je primer posega UGFS.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj