All-On-4 – hitra in kakovostna rešitev za popolnoma brezzobo čeljust

Avtor: Promocijsko sporočilo

Danes, ko so možnosti dentalne implantologije prišle tako daleč, da skoraj ni primera, za katerega ne bi obstajala rešitev, je najpogostejše vprašanje, ki nam ga postavijo pacienti, kdaj dobijo zobe na implantatih.

Če upoštevamo, da konvencionalni implantološki protokol vključuje 3–4 preglede pri vašem zdravniku v obdobju 3–6 mesecev, je vprašanje naših pacientov povsem upravičeno. V zadnjih desetih letih je zelo napredoval en segment implantologije, ki temelji na konceptu imediatne funkcije, kar pomeni v najkrajšem mogočem času dobiti fiksne zobe na vgrajene zobne vsadke.

 
 Fotografija pacienta Luciana Ferrarija.

Med pacienti in zdravniki zobne medicine je zelo priljubljena tako imenovana metoda »All-On-4«. Zasnovana je kot učinkovit način nege zobne protetike popolnoma brezzobe čeljusti. Pacient v samo 4–8 urah dobi implantate in tudi fiksni most iz akrilata; tako  lahko takoj funkcionira, to pomeni žveči hrano. Metoda se izvaja po originalnem protokolu podjetja Nobel Biocare, vodilnega na področju svetovne implantologije.

Učinkovita in predvidljiva je zaradi kakovostnih materialov, ki se uporabljajo, pa tudi zaradi dokazanega procesa oseointegracije, ki neposredno ne bo motil funkcije žvečenja, in sicer prav zaradi posebnega načina vgradnje zobnih vsadkov pa tudi zaradi povezovanja implantatov s fiksnim akrilatnim mostom. Z 18-letnimi izkušnjami v implantologiji ter po 11 letih od prvega primera »All-On-4« (smo prvi v regiji) in na tisoče narejenih za tem lahko z gotovostjo potrdimo zelo visoko uspešnost te tehnike, ki je več kot 98-odstotna.

Željko Popadić, dr.med.dent.

Matteo Benussi 5,
52210 Rovinj

Tel: +385 (0)52 830 830
E-mail: [email protected]
www.dentalic.eu

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj