Popolna preobrazba za nasmeh, ki ste si ga vedno želeli

Avtor: Andrej Kravanja, dr. dent. med., oralni kirurg

Popolna rekonstrukcija ustne votline v zobni medicini predstavlja postopek rekonstrukcije ustne votline, ki vključuje interdisciplinarno sodelovanje specialistov različnih strok zobne medicine. V centru Orto-Nova, vrhunskem centru zobne medicine, se uporabljajo strokovna znanja ob tesnem sodelovanju specialistov zobne medicine z različnih področij (paradontologija, oralna kirurgija, ortodontija in protetika).


V centru Orto-Nova, vrhunskem centru zobne medicine, se uporabljajo strokovna znanja ob tesnem sodelovanju specialistov zobne medicine z različnih področij (paradontologija, oralna kirurgija, ortodontija in protetika). Pogovarjali smo se z vrhunskim oralnim kirurgom, Andrejem Kravanjo, dr. med. dent.

 
Andrej Kravanja, dr. dent. med., oralni kirurg

Komu je namenjen takšen poseg?

Za nasmeh, ki odpira vrata, so potrebni lepi in zdravi zobje. Izguba zob lahko negativno vpliva na samozavest. No, danes zobna medicina ponuja učinkovite rešitve, s katerimi se lahko vrne zdrav in lep nasmeh. Različna področja zobne medicine nam omogočajo ohranjanje zdravega in lepega nasmeha tekom celega življenja.

V našem Centru popolno rekonstrukcijo nasmeha priporočamo pacientom, ki imajo poleg zunanjega izgleda tudi težave pri žvečenju. Pogosto k nam prihajajo pacienti, ki dolgo vrsto let niso imeli najbolje ohranjene osnovne funkcije ustne votline in zob kot so govor, žvečenje, estetika, itd. V takih primerih je potrebno sanirati zgornjo in spodnjo čeljust. 

Pacienti, ki so se dolga leta bali zobozdravnika, se zdaj brez pomislekov odločajo za rekonstrukcijo nasmeha, saj jim v našem centru nudimo splošno anestezijo, ki jo nadzoruje eden izmed najbolj priznanih hrvaških anesteziologov, Mladen Horvat, dr. med. speicalist anesteziologije in reanimatologjie. 

Naj navedemo le nekaj stanj, ki zahtevajo rekonstrukcijo: 

–          Travmatska izguba zob ali izguba zob zaradi kariesa

–          Razpoke na zobeh

–          Nepravilen ugriz

–          Parodontoza in obraba zob 

Kaj lahko pričakujete od takšnega posega? 

Postopek se začne s posvetom pri naših zobozdravnikih – pri prvem obisku zdravniki pregledajo splošno stanje ustne votline, z natančnim kliničnim pregledom in analizo rentgenske slike, pri čemer se uporablja najmodernejša naprava za izvajanje digitalne radiografije, Planmerca Promax 3D. Ta sistem nam omogoča popolnoma individualen pristop vsakemu pacientu.

Kako izbrati najboljši načrt terapije? 

Načrt terapije in izbira protetskega nadomestka je prvenstveno odvisna od splošnega stanja preostalih zob, v kolikor jih pacient še ima, ter od njegovih želja in potreb/prioritet.

V našem Centru Otro-Nova pacientom nudimo vse vrste protetskih posegov (estetske zobne luske, nekovinske, cirkonijske in kovinsko keramične zobne prevleke in mostičke, ter vse vrste protetskih nadomestkov oz.zobnih vsadkov).

Orto-nova
Centar dentalne medicine
Lošinjska 16, Rijeka, Hrvaška
e-naslov: [email protected]
www.ortonova.si
00385 51 829 600  

Zakaj izbrati Orto-Novo?

Našo strokovno ekipo sestavlja 16 zdravnikov zobne medicine, vključno s specialisti s področja ortodontije, anesteziologije in oralne kirurgije. Poleg 12 vrhunsko opremljenih ordinacij imamo tudi lasten zobni laboratorij, ki zagotavlja hitro in kakovostno izdelavo estetsko lepih in funkcionalnih protetskih nadomestkov. Ponosni smo, da vsakega pacienta obravnavamo individualno in se vselej trudimo slediti najmodernejšim tehnikam zobne medicine v svetu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj