Težave s krčnimi žilami? Opravite vse v enem dnevu, na enem mestu

Avtor: P. S.

Razširjene vene spodnjih okončin ali krčne žile pogosto predstavljajo zdravstveno in lepotno motnjo, ki jo ima okoli 60 odstotkih ljudi. Med dejavnike, ki vplivajo na pojav in razvoj razširjenih ven, štejemo genske predispozicije oziroma prirojene šibkosti venskih zaklopk, prekomerno telesno težo, nosečnost, prostočasne aktivnosti in način življenja, kajenje, hormonske terapije in še bi lahko naštevali. 

Na Poliklinki Medico težave z razširjenimi venami diagnosticiramo s kliničnim pregledom in z ultrazvokom žilne sestave, s tako imenovanim UZ-pregledom Color Doppler. Gre za preiskavo, ki opredeli anatomski videz globokih in površinskih ven ter hitrost in smer krvnega obtoka, s čimer omogoča najboljši vpogled v razširjenost bolezni. S ciljem izključitve bolezni arterij pa so hkrati pregledane tudi arterije spodnjih okončin.

»Zgodnje odkrivanje in zdravljenje kronične venske bolezni je neprecenljivega pomena, saj s tem preprečimo napredovanje in morebitne zaplete bolezni, poleg tega pa ima to tudi pozitiven vpliv na kakovost življenja obolelih,« poudarja Darinka Periša, dr. med., specialistka dermatovenerologije na Polikliniki Medico.

Težave z razširjenimi venami na kliniki rešujemo z več pristopi: s klasičnim kirurškim posegom, z odstranjevanjem žil z laserjem (endovenozna laserska ablacija EVLA), miniflebektomijo (manj invaziven poseg, s katerim odstranjujemo manjše žile in ki daje izjemen estetski rezultat) in s postopkom UGFS, pri katerem gre za neboleče odstranjevanje razširjene vene s pomočjo pene (cene UGSF-posegov smo znižali za 30 odstotkov).

Izjemno pomembni so individualna obravnava vsakega bolnika ter natančno opravljena klinični pregled in ultrazvok za določitev razširjenosti bolezni pa tudi izbire najprimernejše metode zdravljenja. 

V enem dnevu, na enem mestu

Agatićeva 8, 51 000 Reka, Hrvaška

www.medico.hr

Informacije in rezervacije: +385 51 263 109 in e-naslov [email protected] 

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj