Rešujejo življenja in krepijo skupnost

Avtor: R. M. Z.

Krvodajalstvo je preprost in učinkovit način, s katerim lahko nekomu rešimo življenje. Tega se zavedajo tudi v podjetju Krka, kjer so 6. Krkin teden humanosti in prostovoljstva tradicionalno začeli s krvodajalsko akcijo.

V petih letih so darovali že 565 litrov krvi. Lani se je krvodajalske akcije v Novem mestu, Ljubljani in Ljutomeru udeležilo 261 krkašev, še bolj razveseljiv pa je podatek, da se jih je 62 akciji pridružilo prvič. 

Krvodajalske akcije v novomeškem centru za transfuzijsko dejavnost se je udeležila tudi Nataša Ucman iz Razvoja in proizvodnje zdravil. Ob tem je povedala: »Kri darujem zato, ker se mi to zdi zelo preprost in učinkovit način, da pomagam. Tega ne počnem samo v okviru tega tedna, ampak tudi sicer. Številne obveznosti vsakemu od nas narekujejo hiter tempo življenja, zato je toliko bolj spodbudno, ko vidim, da si krkaši še vedno v velikem številu vzamemo čas in z darovanjem krvi pomagamo sočloveku.« 

Želi si, da bi se krvodajalskih akcij v Krki in tudi sicer še bolj množično udeleževali. Vse tiste, ki se obotavljajo, pa skuša motivirati z mislijo angleškega pisatelja Lewisa Carrolla: »Ena od velikih skrivnosti življenja je, da je zares kaj vredno le tisto, kar naredimo za druge.«

V enem dnevu je kar 62 krvodajalcev je zbralo dobrih 28 litrov krvi, 13 jih je kri darovalo prvič; 20 prostovoljcev je na Karitasu pomagalo pripraviti 450 prehrambnih paketov; družili so se s starostniki v 3 domovih starejših občanov in z varovanci delovnih centrov in šol za učence s posebnimi potrebami.


Foto: Krka

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj