Skrajšajte prehlad in lažje preživite gripo

Avtor: S. Š.

V rubriki o fitofarmakih predstavljamo Echinaforce, zdravilo, katerega varnost in učinkovitost sta pred kratkim podprli še dve novi raziskavi. V primerjavi s številnimi prehranskimi dopolnili je Echinaforce posebnost, je namreč uradno registrirano zdravilo, ki ga je potrdila Agencija za zdravila Republike Slovenije.

Echinaforce je zdravilo Alfreda Vogla, ki združuje veliko sodobnih vedenj o učinkih ehinaceje na izboljšano delovanje imunskega sistema. Ta izvirajo iz dolgoletnega dela tega svetovno znanega švicarskega pionirja naravnega zdravljenja. Njegova zaščitna znamka je način pridelave; še danes – tako kot ga je Vogel postavil pred 60 leti – vse ehinaceje uporabijo vedno sveže, iz lastne ekološko nadzorovane pridelave v Švici.

Posebnost Voglovega zdravila iz ameriških slamnikov je farmacevtsko standardizirani alkoholni izvleček, v katerem je uporabljena cela rastlina, tudi korenine. Ravno v njih je veliko učinkovin, ki delujejo drugače kot zgornji del rastline, ter tako prispevajo pomemben delež k učinkovitosti zdravila.

Spodbudi imunski sistem toliko, kot je potrebno

Echinaforce vsebuje učinkovine, ki podprejo imunski sistem pri okužbi s tipičnimi virusi prehlada in nas ščitijo pred razvojem premočnih simptomov. Nadzorovane študije kažejo, da lahko z zdravilom Echinaforce ob akutni okužbi dihal omilimo simptome in izboljšamo zdravljenje – ob koncu viroze ne bomo le brez simptomov, ampak tudi imunsko okrepljeni. To je pomembna razlika v primerjavi s kemičnosinteznimi zdravili. Novejše raziskave na Škotskem so pokazale, da spodbudi prilagojen imunski odziv, torej da pomaga našemu imunskemu toliko, kot je prav – če smo bolj obremenjeni, z veliko stresa, nam primanjkuje spanja, kar običajno vodi k slabši odpornosti, bo pomoč Echinaforcea še močnejša.

 Članek o zdravilu naravnega izvora Echinaforce je del seriala, v katerih predstavljamo kakovostne izdelke za zdravljenje različnih motenj oziroma bolezenskih stanj. Objavo prispevkov je omogočilo podjetje Farmedica, d. o. o.

Najnovejše raziskave: do 50 % manj zapletov

Zadnje predstavljene raziskave so pokazale, da se uživanje zdravila Echinaforce še kako obrestuje pri vseh tisti, pri katerih se okužbe dihal rade zapletejo v resnejša stanja. Izsledki so nedvoumni: pljučnic, bronhitisov, vnetij srednjega ušesa (otroci), vnetij sinusov in angine je lahko tudi do 50 % manj.

Zdravi enakovredno kot Oseltamivir, a z manj neželenimi učinki

V posebni, pred kratkim objavljeni raziskavi so vključili paciente z začetnimi simptomi gripe. Primerjali so učinke znanega zdravila pri gripi Oseltamivir (tamiflu) in zdravila Echinaforce, dodatno pa nadzorovali študijo s placebom. Ugotovili so, da obe zdravili zdravita pri gripi enakovredno – enako hitro in učinkovito. V skupini bolnikov, ki so prejemali fitofarmak, je bilo nekoliko manj neželenih učinkov v primerjavi s skupino, ki je prejemala sintezno zdravilo. Izsledki raziskave poučenih ne presenečajo, saj so že pred tem spremljali protivirusne učinke zdravila Echinaforce. Pomembno je, da je Echinaforce dostopen bolnikom brez recepta. Zdravijo se lahko torej že ob prvih simptomih, ne da bi obremenjevali svoj oboleli organizem s potjo do zdravnika in pri tem okužili še druge.

Previdnost velja pri mlajših otrocih od 4. leta, saj Echinaforce še nima ustreznih kliničnih raziskav za to starostno skupino. Pozorni pa morajo biti, ne glede na to, da nekateri podatki kažejo, da zdravilo uravnava premočen odziv imunskega sistema, tudi ljudje z boleznimi imunskega sistema.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj