Posebna predstava za najbolj ranljive

Avtor: R. M. Z.

Komedijo »Še vedno mame«, ki jo bodo odigrali 17. novembra ob 19.30 uri v SiTi teatru BTC v Ljubljani, SiTi teater podarja akciji »Slojenčki«, ki poteka v organizaciji Ultrazvočnega društva in Porodnišice Ljubljana s ciljem nakupa opreme za naše najmlajše in najbolj ranljive: dojenčke in njihove mamice.

SiTi Teater BTC bo 17. novembra, na svetovni dan nedonošenčkov, gostil tudi posebno predstavo, ki se ga bodo udeležili ambasadorji akcije, slovenski gospodarstveniki in drugi visoki gosti. V predstavi igrajo Vesna Pernarčič, Nina Valič, Vesna Slapar, Tijana Zinajić, Ana Urbanc, Gorka Berden, Barbara Medvešček, za režijo je poskrbel Uroš Fürst, scenarij pa Jera Ivanc. Organizatorji se s predstavo zahvaljujejo dosedanjim donatorjem in začenjajo nov projekt zbiranja podpore in donacij za nakup opreme za Porodnišnico Ljubljana. 

Ste vedeli, da se vsak tretji slovenski dojenček rodi v Ljubljanski porodnišnici? In tudi večina tistih, ki se morajo takoj po rojstvu boriti za življenje, ker so se rodili prezgodaj, ali imajo prirojene zdravstvene težave? Ali je ogroženo zdravje, včasih celo življenje, njihovih mamic?  Do danes se je v stavbi »nove« Porodnišnice Ljubljana rodilo že več kot 180 tisoč dojenčkov. 

»Nova« ljubljanska porodnišnica (KO za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana) pa je nova le še po imenu. Stara je namreč že skoraj 30 let in je v nekaterih infrastrukturnih pogledih obrabljena in zastarela. Zaradi finančne podhranjenosti je pereč tudi zaostanek pri nakupu sodobne medicinske tehnološke opreme. Ker v društvu in porodnišnici verjamejo, da si dojenčki in mame zaslužijo opremo, ki bo na enako visoki ravni, kot je strokovnost medicinskega osebja, so tudi začeli z akcijo Slojenčki. 


Prispevke lahko nakažete na TRR Ultrazvočnega društva SI56 0201 4008 9527 957, ki je odprt pri NLB d. d.

Zakaj Porodnišnici UKC Ljubljana?

Porodnišnica Ljubljana je evropsko priznana porodnišnica, diagnostični center za bolezni nosečnic in nerojenih otrok, osrednja slovenska porodnišnica za zdravljenje ter pomemben zdravstveni center za celotno državo. Zgrajena je bila s samoprispevkom in bo drugo leto stara že 30 let, zato je v nekaterih infrastrukturnih pogledih pošteno obrabljena.

Zdravniki iz vseh slovenskih porodnišnic in ginekoloških ambulant pošiljajo v Ljubljano nosečnice, pri katerih odkrijejo ali posumijo na težje zaplete v nosečnosti. Kot sporočajo iz porodnišnice, lahko le z znanjem in sodobno opremo lahko nosečnicam ustrezno pomagajo.  

Zbrane donacije bodo dojenčkom omogočili varnejši in prijetnejši prihod na svet. Donatorji bodo porodnišnici pomagali na poti, da ostane sodobna hiša, moderna zdravstvena ustanova z opremo, oskrbo in storitvami na področju medicine, ki so na ravni porodnišnic v razvitem svetu. 

Prispevki in imena donatorjev bodo objavljeni na spletni strani Slojenčki.si in spletni strani Porodnišnice Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Foto: SiTi Teater

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj