Biorazgradljiva zobna ščetka je odgovorna odločitev

Zobna ščetka, ki bo aprila dobila svojo mehko različico ščetin, ki jo priporočajo tudi dentisti, je na voljo ne samo v ekoloških in specializiranih trgovinah, ampak tudi zasebnih lekarnah.


Ščetka beFresh z bambusovim ročajem je ekološka alternativa običajnim ščetkam.

Podjetje Ansur Trade je trgu ponudilo po lastni idejni zasnovi zobno ščetko beFresh, ki ima 100% biološko razgradljiv ročaj iz antiseptičnega Moso bambusa, ne vsebuje nevarnega toksina BPA, je zapakirana v biološko razgradljivo kartonasto škatlico, ima ergonomsko obliko za lažji prijem, oblika ščetin doseže tudi bolj skrite zobne predele, ščetine iz kakovostne mase, namenjene posebej za zobne ščetke.

Doseganje visokih standardov

Proizvajalec Ningbo Willest je dobil potrditev omenjenega izdelka s strani inštituta Bureau Veritas, vodilnega ponudnika storitev na področju certificiranja, preskušanja in kontrol. Prav tako je izdelek skladen z evropsko uredbo REACH in ustreza visokim standardom FDA (Agencija za hrano in zdravila). Potrošniki, ki ščetko že poznajo, jo najdejo v zasebnih lekarnah, ekoloških trgovinah in specializiranih trgovinah. V kratkem namerava podjetje k aktivnemu spreminjanju navad povabiti ekološka društva in organizacije.

»V teoriji se vsi strinjamo, kako strašno je, da vsako leto proizvedemo več kot 300 milijonov ton plastike, ki se ne razkroji, ampak onesnažuje in obremenjuje naš planet za naslednjih nekaj sto let. V praksi pa večina ljudi še vedno živi po starem in ne naredi odločilnega koraka. Zato smo sprožili projekt biorazgradljivih zobnih ščetk beFresh, ki so popoln nadomestek običajnim plastičnim zobnim ščetkam,« poudarja Monika Kubelj, lastnica blagovne znamke beFresh, ki želi slovenskemu potrošniku predstaviti resnost situacije s pretirano uporabo plastike in ponuditi dodatne možnosti odgovornega odnosa do sebe in okolja.

Vsi lahko doprinesemo k trajnosti

Politika trajnosti se v postopkih razvoja premika počasi; se pa. Zavedajoč se velikega bremena onesnaževanja, kamor sodijo tudi plastični izdelki, se ljudje počasi prebujajo in iščejo okolju prijazne alternative. Večina svetovnega prebivalstva si še vedno ščetka zobe z običajnimi plastičnimi zobnimi ščetkami. Tako se na smetiščih znajde na milijone ščetk, ki se zaradi materiala ne razgradijo. Ščetka beFresh z bambusovim ročajem je ekološka alternativa običajnim ščetkam, a kar je prav tako pomembno je, da uporabniku omogoča enako kakovostno čiščenje zob in dlesni.

Certifikat za odgovorno gozdarjenje

Vir omenjene ščetke je moso bambus iz pokrajine Zhejiang, ki raste hitreje kot katerakoli druga rastlina. Obnavlja se že z minimalno količino dežja in brez uporabe škodljivih pesticidov. Za bambus velja, da je eden najbolj naravnih materialov, saj vsebuje naravno antibakterijsko zaščito, kar pomeni, da ga ni potrebno gnojiti za njegovo rast. Uporabljeni bambus je torej trajnostno pridelan. Zanimivo je tudi, da se pande ne prehranjujejo z moso bambusom, torej jim ne jemljemo vira prehrane. Zobna ščetka beFresh ima ročaj iz moso bambusa, ki je biorazgradljiv, torej z uporabo le-tega sami vplivamo na zmanjšanje velike količine plastičnih proizvodov. Proizvajalec beFresh ščetk ima certifikat FSC za odgovorno gozdarjenje.

Ščetka za sodoben življenjski slog

Odnos do zdravja, okolja, gibanja in potovanja se spreminja z neverjetno naglico. Kar je bilo ljudem 50 let nazaj povsem nepomembno, temu danes posvečamo veliko pozornosti. Sodoben, v prihodnost zazrt človek je danes precej bolj okoljsko ozaveščen. Išče alternative, ki bodo ohranjale naravne danosti. Skrbi ga lastno zdravje, življenjski slog skuša prilagoditi atributom zdravega prehranjevanja in gibanja. Kolikor se da, se skuša izogibati nevarnim snovem, razvadam, pretiravanju. Je zelo mobilen; ves svet je postal bolj dosegljiv za osebna in poslovna potovanja.

Vse to simbolizira zobna ščetka beFresh. Ker jo po uporabi lažje zavržemo, jo poiščejo vsi, ki veliko potujejo. Poslovneži, turisti, študentje, avanturisti. Ker je biorazgradljiva, jo najdejo naravoljubci. Ker dokazano ne vsebuje toksina bisfenol-A (BPA) in ustreza visokim standardom FDA (Agencija za hrano in zdravila), po njej posežejo tisti, ki se izogibajo zdravju nevarnim snovem, pa tudi vegani, katerih življenjski moto je odgovornost do narave in življenja samega.

Pomembnost zdravih zob

Danes se zobem, pravilnemu in rednemu čiščenju zob in dlesni, posvečamo precej več. Kultura ustne higiene se izboljšuje. Morda se ljudje malo premalo še zavedajo, da kupljena zobna ščetka ni za vse življenje, po priporočilu večine naj bi se menjava na tri mesece. BeFresh zobno ščetko po uporabi operite in rahlo obrišite, da se ročaj iz bambusa hitreje posuši. Na vsaki neumiti ščetki se lahko nabere umazanija, ki ne samo, da je neprivlačna ampak tudi škodljiva za ustno votlino, saj lahko predstavlja gojišče bakterij. Po dveh mesecih ščetko zamenjajte. Ščetine enostavno odrežite ali odstrižete, ročaj pa daste v peč ali na kompost. Tako je plastičnega odpadka mnogo mnogo manj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj