Žensko plešavost ustavi recept iz domače kuhinje

Vzrokov za pretirano izpadanje las je veliko (dovolj je že muhasta ščitnica), dobra novica pa je, da si lahko pomagamo s preprostim zdravilom iz narave. Žensko plešavost namreč učinkovito ustavi recept iz domače kuhinje.

Ženske so zaradi napredujoče izgube čas običajno čustveno zelo prizadete. Foto: Bigstock

Ste vedeli, da ima vse več žensk težave s hudim izpadanjem las? Vzroki so različni, od uporabe kemikalij do postopkov pri friziranju (barvanje las, lasni podaljški…)do hormonov in kroničnega stresa. Čeprav ne gre za resnejšo bolezen, so psihične posledice običajno precejšnje. Izgubi las se lahko izognemo na naraven način, s sestavinami, ki jih imamo vsi doma.

Sto tisoč foliklov, 20 odstotkov jih miruje

Na glavi imamo približno sto tisoč foliklov, iz katerih rastejo lasje. Približno 20 odstotkov jih je vedno fazi mirovanja, kar pomeni, da iz njih ne rastejo lasje. Če lasje zaradi različnih vzrokov izpadajo hitreje, kot rastejo novi, ali pa sploh ne zrastejo več, se začne redčenje, ki po nekaj letih lahko preide v plešavost.

Ženske so zaradi napredujoče izgube čas običajno čustveno zelo prizadete.

Las je vse manj, upanja, da se bo stanje po naravni poti izboljšalo, pa tudi ne veliko. Naravno zdravilo, ki so ga poznale že naše prababice, že po nekaj mesecih redne uporabe spodbudi rast novih las. Pripravite ga kar v domači kuhinji, nared pa je v nekaj minutah.

Med, rumenjak in oljčno olje – vse imamo doma

Potrebujete 1 jajce, 1 veliko žlico medu ter 1 veliko žlico oljčnega olja. Uporabite kar hladno stisnjeno deviško oljčno olje, ki ga uporabljate za kuho. Ubijte jajce in ločite rumenjak od beljaka. Rumenjaku dodajte med in oljčno olje ter dobro premešajte, da dobite gladko zmes brez grudic. Zmes nanesite na suhe lase in dobro vtrite v lasišče. Če imate daljše lase, jih zvijte vrh glave. Lasišče ovijte s plastično folijo ali polivinilasto vrečko (ta del lahko tudi izustite; nekatere namreč plastika na glavi moti) in pustite delovati vsaj dve uri. Čim dlje, tem bolje. Sperite z mlačno vodo in lase umijte tako, kot sicer vedno počnete. Ponavljajte enkrat na teden.

Če zmes nanesete še na obraz (brez kreme ali ličil), spotoma nahranite tudi kožo.

Minimalni vidni učinki se pojavijo čez pol leta, dolgotrajni (rast novih las, lepša koža…) pa šele čez kakšno leto. Kot vedno pri zdravilih iz narave je tudi pri tem potrebna potrpežljivost. Razlika med sintentičnimi zdravili in primerljivimi uradno priznanimi zdravili iz narave ni zgolj v tem, da imajo slednja bistveno manj (če sploh) neželenih stranskih učinkov, pač pa tudi v tem, da ne delujejo takoj. Jemati jih je potrebno dlje časa.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj