Brezkovinske zobne prevleke in mostički

Avtor: P.S.

Zdravi in lepi zobje presegajo vprašanje estetike, saj so eden od temelje, od katerega je odvisno zdravja celotnega organizma. Če so vaši zobje poškodovani in neestetski, je morda napočil čas, da razmislite o izdelavi keramičnih zobnih prevlek in mostičkov, s katerimi bi vaš nasmeh dobil nov in povsem naraven videz. 

Najlepša prevleka je povsem brezkovinska prevleka, ki je narejena iz keramike in odraža naravno barvo zoba ter njegovo prosojnost. Pri keramičnih prevlekah s kovinskim ogrodjem je namreč potrebno kovinsko barvo prekriti s plastjo, kar pa onemogoče izdelavo prosojne prevleke, ki daje videz naravnega zoba.

Prednosti polno keramičnih zobnih prevlek

 
V ordinaciji nudijo številne in raznolike storitve:
− Regenerativna kirurgija
− Tretmaji anti-aging 
− Brezkovinska keramika
− Krone, mostički, luske
− Implantologija
− Zobne proteze
− Paradontologija
− Beljenje zob
− Endodoncija
− Otroška stomatologija

Fiksni protetični zobni nadomestki iz brezkovinske keramike prinašajo številne prednosti v primerjavi s klasičnimi kovinsko-keramičnimi nadomestki. Ker ni več potrebe za podporno kovinsko ogrodje, dajejo polno keramične prevleke, ki so narejene iz sodobnih  materialov, optične učinke naravnega zoba – na primer prosojnost in prepuščanje svetlobe -, kar v estetskem pogledu zagotavlja lepši videz v primerjavi s kovinsko-keramičnimi prevlekami.

Največja prednost polno keramičnih zobnih prevlek in mostičkov je v njihovem naravnem videzu, saj jih je pogosto nemogoče ločiti od naravnih zob. Poleg tega se uporabljajo materiali, ki ne povzročajo alergij, in  – v primerjavi s prevlekami in mostički iz kovinskih materialov –  ne oksidirajo in v ustno votlino ne izločajo kovinskih ionov.

Pogoj za izdelavo zobne prevleke je, da je zob oziroma njegova korenina dovolj funkcionalna za nemestitev prevleke. Za izdelavo mostička sta potrebna vsaj dva ohranjena zoba ali njuni korenini, ki lahko služita kot opora za mostiček.

Odločitev za prihodnost

Sodobni materiali omogočajo številne možnosti pri izbiri barvnega odtenka in učinkov, s pomočjo katerih bodo novi zobje izgledali kar se da naravno.

Zobne prevleke in motički iz polne keramike so funkcionalno in estetsko obstojni, njihova življenjska doba pogosto presega deset let. Odločitveni dejavnik je zdravje in stanje nosilnih zob in njihovih korenin. Upoštevanje navodil zobozdravnika in redni pregledi v njegovi ordinaciji pa bodo gotovo pripomogli k dolgotrajni funkcionalnosti in estetskosti zobnih prevlek in mostičkov iz brezkovinske keramike.

 

Zasebna ordinacija dentalne medicine Ćaleta Cupek

Ulica 22. rujna 1991. 6

42000 Varaždin

[email protected]

Tel. št.: 042/631-175

Mob. št.: 091/5658-917

www.dental-varazdin.com

Foto (zgoraj): Profimedia

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj