VIDEO: V Ljubljani s pomočjo 3D modela napravili nos na podlakti

Avtor: R. M. Z.

Strokovnjaki plastične, rekonstrukcijske, estetske in maksilofacialne kirurgije Kirurške klinike UKC Ljubljana so združili znanje ter z uporabo tridimenzionalnih posnetkov v mikrokirurški tehniki prvi na svetu s pomočjo 3D modela napravili nos na podlakti. Nato so ga kot ožiljen in oživčen oblikovan del telesa prenesli na obraz. 

rekonstrukcija nosu

Popolna rekonstrukcija nosu v dveh fazah je pacientki, ki so ji zaradi invazivnega kožnega raka amputirali nos, kar ji je povzročalo velike funkcionalne in estetske težave, korenito spremenila življenje ter omogočila normalno vrnitev v vsakodnevni življenjski ritem. Postopke so te dni podrobno predstavili na UKC Ljubljana. 

. Vrhunski dosežek v mednarodnem merilu so predstavili prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med., predstojnik KO za plastično, rekonstrukcijsko, estetsko kirurgijo in opekline Kirurške klinike UKC Ljubljana, prim. Vojko Didanovič,dr. med., KO za maksilofacialno in oralno kirurgijo Kirurške klinike UKC Ljubljana, mag. Tomaž Tušar, univ. dipl. inž, AUDAX d. o. o., in Nataša Žakelj, dipl. m. s., glavna sestra, KO za plastično, rekonstrukcijsko, estetsko kirurgijo in opekline Kirurške klinike UKC Ljubljana.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj