Kaj prinaša oktobrska številka revije

Avtor: R. M. Z.

Za oktobrsko številko smo izbrali in zbrali zanimive teme, novosti in sogovornike. Od delovanja trebušne slinavke, konoplje in njenih derivatov do intervjuja s slovensko pevko Tinkaro Kovač. Vabljeni k branju.

Eksokrina pankreatična insuficienca je bolezensko stanje, za katero je značilno zmanjšano izločanje encimov trebušne slinavke v prebavno cev. Na vprašanja o bolezni je odgovarjal gastroenterolog s Kliničnega oddelka za gastroenterologijo UKC Ljubljana Darko Siuka.

Konoplja – ko neželeni učinki postanejo želeni: Ob številnih iniciativah, povezanih z različnimi oblikami konoplje in njenih derivatov, se samo po sebi vsiljuje vprašanje, kaj je tako pomembnega na konoplji .
Obravnava osteoporoze v Sloveniji je sorazmerno dobra in delež bolnikov z visokim tveganjem za zlom, ki ne prejema antiosteoporoznih zdravil, čeprav bi jih morali, je pod evropskim povprečjem. V oktobrski številki pišemo o novostih v obravnavi osteoporoze.
 Do zdravja z dobrim imunskim sistemom: prepričanje, da je vročina organizmu škoduje, je zmotno, saj ta pravzaprav spodbuja delovanje imunskega sistema. 

 Intervju s Tinkaro Kovač: “Tuna iz konzerve in Chanel 5? Ne, hvala.” 
Preprečimo širjenje HIV z varno in odgovorno spolnostjo:v Sloveniji raste številko okuženih z virusom HIV. Kako lahko ukrepamo?
Nosečnice in bolečino v križu: preventiva se začne že pred nosečnostjo. 
Razkrinkan krivec “trdovratnih” vnetij: vnetje mehurja izkusi skoraj vsaka ženska, pri nekaterih pa se nevšečnost tudi večkrat ponavlja.  
 Vas zanima, kako pomanjkanje spanja vpliva na kakovost življenje? Odgovore poiščite v oktobrski številki.

Oktobrska številka REVIJE ZA MOJE ZDRAVJE je na voljo obiskovalcem zdravstvenih domov, bolnišnic, zasebnih zdravstvenih izvajalcev, knjižnic, kotičkih za promocijo zdravja, term in vseh lekarn po Sloveniji.  

Na izbranih lokacijah bralce čaka enkrat mesečno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj