Nagrajeni tudi dve slovenski zdravnici

Avtor: R.M.Z.

Raziskovalna dejavnost v medicini in farmaciji je še kako živa. To dokazuje rekordno število prijav raziskovalcev, ki so se potegovali za mednarodne nagrade za izjemne raziskovalne dosežke v klinični medicini in farmaciji Medis Awards, ki jih podeljuje družba Medis.  

Družba je nagrade podelila že tretje leto zapored. Mednarodna strokovna žirija pod vodstvom predsednika žirije prof. dr. Matije Tomšiča, predstojnika Kliničnega oddelka za revmatologijo v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, je neodvisno pregledala in ocenila rekordno število 162 prijav raziskovalcev iz osmih držav, izbrala 19 finalistov ter nato zmagovalce na devetih terapevtskih področjih.

Na fotografiji so (z leve): Tone Strnad (generalni direktor Medisa), prof. dr. Ivan Svetlik (rektor Univerze v Ljubljani), zmagovalci: Alen Protić, Srđan Ljubisavljević, Dražena Srdić, Alojzija Hočevar, Marko Hawlina v imenu Eve Lenassi, Slađana Andrejević, Tanja Dujić, Gergely Toldi, Attila Szendrői, Martina Brank (direktorica področja farmacevtike v Medisu), prof. dr. Matija Tomšič (predsednik mednarodne žirije Medis Awards 2016)
Dve nagradi tudi za slovenski zdravnici

Iz Slovenije so zdravniki in farmacevti na mednarodni natečaj za nagrado Medis Awards prijavili 42 aplikativnih raziskovalnih del, od tega se je kar šest slovenskih del po izboru strokovne žirije uvrstilo v finalni izbor. Nagrado Medis Awards 2016 sta tokrat prejeli mag. Alojzija Hočevar, dr. med., za področje revmatologije in dr. Eva Lenassi, dr. med., za področje oftalmologije.

»Letos imamo že tretje leto zapovrstjo čast, da nagrajujemo najboljše medicinske dosežke v regiji. V družbi Medis smo namreč v več kot 25 letih uspešnega dela na področju medicine in farmacije ugotovili, da je veliko odličnih raziskovalnih zgodb, ki jih pišejo zdravniki in farmacevti, njihovi raziskovalni dosežki pa večinoma ostajajo neopaženi in neprepoznani v širši javnosti. Prepričani smo, da zaslužijo priznanje, saj pomembno vplivajo na razvoj diagnostike in zdravljenja, zato smo zasnovali mednarodno nagrado Medis Awards, ki je vsako leto bolj odmevna,« je ob tej priložnosti poudaril Tone Strnad, generalni direktor družbe Medis.

Nagrade Medis Awards so prejeli zdravniki in farmacevtka iz petih držav:

– alergologija: dr. Slađana Andrejević, dr. med. Srbija

– anesteziologija: dr. Alen Protić, dr. med., Hrvaška

– farmacija: dr. Tanja Dujić, Bosna in Hercegovina

– nevrologija: dr. Srđan Ljubisavljević, dr. med., Srbija

– oftalmologija: dr. Eva Lenassi, dr. med., Slovenija

– pediatrija: dr. Gergely Toldi, dr. med., Madžarska

– pulmologija: Dražena Srdić, dr. med., Hrvaška 

Foto: Urban Modic

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj