Potrjeno novo zdravilo za terapijo za diabetes tipa 2

Avtor: D. M.

Trojna terapija uspešno znižuje raven sladkorja v krvi.

Ameriški državni urad za prehrano in zdravila (FDA) je potrdil kombinacijo empagliflozina in linagliptina zdravila Glyxambi kot dodatno terapijo pri dieti za odrasle s sladkorno boleznijo tipa 2. Predstavniki farmacevtskega podjetja Boehringer Ingelheim so za Medscape Medical News povedali, da so v aktivnem iskanju vseh potrebnih zavarovanj in potrdil, s katerimi bi nadaljevali proizvodnjo zdravila.

Produkt ni učinkovit pri sladkorni bolezni tipa 1 in trebušni slinavki. Potrditev FDA-ja temelji na kliničnem preizkušanju, pri katerem je sodelovalo 686 odraslih z diabetesom tipa 2, ki imajo vrednost hemoglobina med 7 in 10,5 odstotki, kljub visokemu odmerku metformina.

Kombinacija empagliflozina in linagliptina kot dodatek metformina se je izkazal za odlično zniževalko ravni glukoze, z nizkim tveganjem hipoglikemije. Dr. Ralph A DeFronzo, ki je dolga leta zagovornik tako imenovane trojne terapije pravi, da so rezultati odlični. “Kombinacija kot dodatek metforminu omogoči učinkovitejšo zniževanje ravni sladkorja v krvi, kot posamezne učinkovine.”

Rezultati raziskave, ki je potekala 24 tednov, so pokazali, da se je vsem bolnikom raven hemoglobina znižala, več kot polovici je padla pod 7 odstotkov, izgubili pa so tri odstotke svoje telesne mase.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj