V Ljubljani zaradi različnih okužb omejitve obiskov

Avtor: R. M. Z.

V UKC Ljubljana so zaradi večjega števila respiratornih okužb in izbruha črevesno-nalezljive virusne bolezni v zadnjih dneh omejili obiske na več oddelkih. Objavljamo zadnje informacije, ki so jih v UKC objavili v petek. Zaradi povečanega števila bolnikov z respiratornimi okužbami so zaradi boljšega nadzora nad epidemiološko situacijo v sredo omejili obiske v UKC Ljubljana na eno zdravo osebo med 15. in 17. uro.

Na KO za nefrologijo Interne klinike UKC Ljubljana vedno velja prepoved obiskov. Za sorodnike paliativnih bolnikov lahko lečeči zdravnik napiše posebno dovolilnico. Obiski paliativnih bolnikov so omejeni na 30 minut (ena zdrava oseba).

Zaradi izbruha črevesno-nalezljive virusne bolezni velja od 10. 1. 2018 prepoved obiskov na KO za kardiologijo Interne klinike v 7. nadstropju glavne stavbe UKC Ljubljana (Zaloška cesta 7, Ljubljana). Ukrep velja predvidoma do ponedeljka, 15. januarja 2018. Za sorodnike paliativnih bolnikov lahko lečeči zdravnik napiše posebno dovolilnico. Obiski paliativnih bolnikov so omejeni na 30 minut (ena zdrava oseba).

V porodnišnici Ljubljana je od četrtka, 11. januarja 2018 dalje pri pacientkah in novorojenčkih dovoljen le obisk zdravega partnerja, in sicer v urah, določenih za obiske (med 15. in 18. uro). Nosečnice naj na ambulantne preglede in posege prihajajo brez spremstva otrok, le z eno, zdravo osebo. 

Obiski v Enoti intenzivne nege in terapije novorojenčkov, KO za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana so omejeni le na zdrave starše otrok. Do nadaljnjega so ukinjeni obiski sorojencev in starih staršev.

Zaradi povečanega števila bolnikov z okužbami dihal in zaradi boljšega nadzora nad epidemiološko situacijo, z 12. 1. 2018 omejujejo obiske na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana in KO za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo Kirurške klinike. Dovoljen je obisk ene zdrave odrasle osebe ob hospitaliziranem otroku 24 ur ter ene zdrave odrasle osebe, ki pripelje otroka na ambulantni pregled ali sprejem na kliniko. Pri obiskih v Enoti za intenzivno terapijo otrok si pridržujejo pravico, da režim, v dogovoru z lečečim zdravnikom, prilagajajo vsakemu bolniku posebej.

Foto: Bigstock

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj