Za sanjski nasmeh se je treba potruditi

Avtor: Snježana Vukalović Kos, dr. dent. med.

SPA dent, d. o. o., se nahaja v vrhunsko opremljenih in ergonomsko oblikovanih prostorih, v katerih uporabljajo najnovejšo tehnologijo in terapevtske metode s področja dentalne medicine.

Pri nas zaposleni zdravniki dentalne medicine so strokovnjaki z različnih področij, ki slovijo doma in po svetu po svojem znanju, izkušnjah in strokovnosti. S sodobnimi medicinskodiagnostičnimi napravami pa pokrivamo celotno množico diagnostičnih storitev s področja dentalne medicine. Fotodiagnostika je ena izmed metod, za katero menimo, da je nepogrešljiv del sodobne dentalne medicine. Svojim pacientom pri večjih zobozdravstvenih posegih nudimo tudi organizirano prebivanje v hotelu Varaždin. Govorimo slovensko, tako da se boste lahko z nami sporazumeli v domačem jeziku.

Zaradi napredne tehnologije, s katero je mogoče v zelo kratkem času rešiti tudi najtežje primere, in dviga estetskih norm se danes pacienti pogosto odločajo za zobne aparate. Vsi želimo imeti zdrav in lep nasmeh, saj ta veliko pove o nas samih.

Fiksni zobni aparat

 

Obstajajo različne vrste fiksnih zobnih aparatov, ki so v današnjem času postali že standard. Nameščenega fiksnega zobnega aparata se ne snema do konca terapije, kar pomeni, da deluje ves čas. Nastavitev aparata se izvaja na vsake 4–6 tednov. Glede na zahtevnost posameznega primera ortodontsko zdravljenje s fiksnim zobnim aparatom traja povprečno leto in pol do dve leti. Fiksni zobni aparat naj bi se namestil na obe čeljusti, saj pri namestitvi na le eno čeljust po odstranitvi lahko pride do recidiva. Prav tako kot pri snemnem zobnem aparatu se od pacienta pričakuje določeno sodelovanje: prihajati mora na redne preglede, vzdrževati zelo dobro ustno higieno, paziti, da ne poškoduje aparata, in nositi določena dodatna pomagala.

Simply smile – invisible aligner

Poleg prednosti, da je dejansko neviden in da ga večina ljudi ne bo niti opazila, je še prijeten za nošenje in preprosto snemljiv. Po analizi odtisa vaših zob, fotografije in ortopana v našem laboratoriju s pomočjo najsodobnejše tehnike CAD/cam, 3D-tiskalnika in skenerja izdelamo načrt terapije in prozorne opornice (alignerje), ki vam bodo pomagali do sanjskega nasmeha. Trajanje terapije je odvisno od posameznega primera in števila (faz) tankih prozornih opornic (alignerjev). Vsaka posamezna faza, v kateri se uporabi ustrezen aligner, traja dva tedna. Z menjanjem faz se vaši zobje postopoma postavljajo v želeni položaj. Učinkovitost terapije je zelo odvisna od nošenja posameznega alignerja, kar naj bi bilo 20 ur dnevno. Aligner lahko snamete kadar koli.

Vrhunska ekipa strokovnjakov opravlja paradontološke, najzapletenejše protetske in kirurške posege pa tudi rekonstrukcijo zob. Uporabljamo najnovejše svetovno priznane tehnike in najkakovostnejše materiale, s čimer želimo doseči kar najboljše rezultate na področju estetike in naravnega videza. Naši zdravniki dentalne medicine se redno dodatno izobražujejo na tečajih po Evropi in v ZDA.

Obiščite nas.

SPA dent d.o.o.

Zagreb; Avenija Većeslava Holjevca 27

(drugi vhod, prvo nadstropje)

Telefon / fax: ++ 385 1 889 6475

GSM: ++ 385 98 267218

E-mail: [email protected]


PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj