Zdaj tudi nosno pršilo z morsko vodo in propolisom

Avtor: P. S.

Nos in njegova funkcija izmenjave zraka sta celo leto izpostavljena okoljskim vplivom. Poleti in pomladi je v zraku cvetni prah, ki lahko povzroči alergijske reakcije v obliki draženja, nabiranja sluzi in izgube občutka za vonj. 

Hladno jesensko in zimsko vreme ter z njim povezano ogrevanje prostorov ima podoben vpliv.  Ogrevalne naprave napolnijo notranje prostore s toplim, suhim zrakom, v katerem se pogosto zadržuje precej prašnih delcev. Ko so v prostorih prehlajeni ljudje, pa z zrakom vdihavamo tudi viruse in bakterije. Naše telo se na to odzove s pospešenim izločanjem sluzi, ki se ob lovljenju mikrobov in prahu zgosti ter zamaši nos. Za pomoč pri zamašenem nosu in izsuševanju nosne sluznice je zdaj na voljo novo pršilo za nos Medex Proponasal s propolisom in morsko vodo.

V morski vodi se nahaja prek 80 mineralov, med katerimi so posebej dobro zastopani predvsem tisti z dokazanim pozitivnim učinkom na nosno sluznico: magnezij, natrij, kalcij, kalij, cink, fosfor, jod in železo. Njihovo razmerje v morski vodi je edinstveno in ga v taki kombinaciji lahko ustvarja le narava.

Morska voda pri čiščenju zamašenega nosu ne služi zgolj kot tekočina, ki razredči sluz in olajša njeno izpihovanje. S svojo sestavo poskrbi tudi, da izpihovanje ne vzdraži ali pretirano izsuši nosne votline. Učinek obnavljanja nosne sluznice ob hkratnem odstranjevanju odvečne sluzi pa je še bolj izražen, če za čiščenje nosu uporabimo kombinacijo morske vode in propolisa.

Propolis zavira rast mikroorganizmov in njihovo razmnoževanje. Ker deluje tudi pomirjajoče in blagodejno, skupaj z morsko vodo pomaga odstranjevati sluz in naravno izboljšuje zdravje nosne sluznice.

Medex Proponasal je medicinski pripomoček za čiščenje in vlaženje nosne votline z morsko vodo in propolisom. Odlikuje ga 100% naravna sestava brez konzervansov, barvil in potisnih plinov. Izotonična morska voda v kombinaciji s propolisom ustvarja naravno ravnovesje nosne sluznice, zmanjšuje njeno oteklost in s pomirjajočim, blagodejnim ter antiseptičnim delovanjem lajša dihanje.

Medex Proponasal je na voljo v treh različicah (osnovna, mini in baby) s prilagojenimi nastavki za vpihovanje. Osnovna in mini različica sta namenjeni odraslim, baby pa bo olajšala dihanje otrokom od 1. leta dalje. Proponasal mini  je zaradi svoje majhnosti idealen tudi za prenašanje v torbici ali žepu.

Izdelki so na voljo v lekarnah, drogerijah in trgovinah z medicinskimi pripomočki.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj