Aplikacija s podatki o dostopnih osebnih zdravnikih

Razpoložljivi podatki o dostopnih osebnih zdravnikih so zdaj zbrani v aplikaciji zdravniki.sledilnik.org. Pripravili so jo na podlagi podatkov Zavoda za zdravstveno zavarovanje in v sodelovanju z zdravniki.

Pregledni in lahko dostopni podatki ena od odskočnih desk večji dostopnosti osebnih zdravnikov tudi na sistemski ravni. Foto: Bigstock

Z nazornejšim informiranjem in prikazom prostih zdravnikov lahko sedaj zavarovanim osebam olajšamo izbiro osebnega zdravnika in morda tudi opozorimo na pomanjkljivosti v nekaterih področjih, izpostavljajo avtorji aplikacije.

Aplikacija je v testni fazi, vanjo pa so umestili vse specialiste javne mreže na primarni ravni s področja družinske/splošne medicine, pediatrije, ginekologije in stomatologije. Uporabljeni podatki v osnovi sicer niso bili namenjeni tovrstni uporabi in jih bodo s pomočjo uporabnikov ter zdravnic in zdravnikov še dopolnjevali. Projekt je zasnovan na osnovi odprte kode in dostopen vsem razvijalcem tudi na https://github.com/sledilnik/zdravniki.

«Zavedamo se, da iskalnik ni univerzalna rešitev za sistemske nedorečenosti, prepričani pa smo, da so pregledni in lahko dostopni podatki ena od odskočnih desk večji dostopnosti osebnih zdravnikov tudi na sistemski ravni in tudi njihovi bolj enakomerni obremenitvi,« pravijo razvijalci aplikacije.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj