Crikveniška riviera – stoletna oaza zdravja

Avtor: R. M. Z.

Slikovita turistična mesta, kot so Crikvenica, Dramalj, Jadranovo in Selce tvorijo del Crikveniške riviere, destinacije na Kvarnerju, ki se ponaša s stoletno tradicijo zdravstvenega turizma. 

Blago in zdravo mediteransko podnebje in mikroklima, čist zrak in morje ter zdravilna mediteranska zelišča so tukaj že od nekdaj glavni vir zdravja. Razvoj turizma sega v 19. stoletje, prvi gosti pa so začeli organizirano prihajati ravno iz zdravstvenih razlogov. Leta 1906 je bila Crikvenica uradno proglašena za klimatsko zdravilišče in morsko kopališče.

Danes se Crikveniška riviera lahko pohvali z uglednimi zdravstvenimi ustanovami, kot je na primer Thalassotherapija Crikvenica, in specialističnimi bolnicami za medicinsko rehabilitacijo zgornjih in spodnjih dihalnih poti ter lokomotornega sistema, med katere spada tudi poliklinika Oxy, ki je center baromedicine. Poliklinika Terme Selce v Selcah ponuja številne terapijske in preventivne programe, še posebej pa je poznana po fizikalni medicini in rehabilitaciji športnih poškodb, kar lahko potrdijo številni vrhunski svetovno znani športniki, kot so Davor Šuker, Luka Modrić, Janica in Ivica Kostelić, Ilka Štuhec in Matija Dragiša. Poliklinik Katunar v Crikvenici poleg turistične ambulante ponuja tudi kakovostne usluge in strokovne nasvete zdravnikov specialistov z raznih področij medicine, medtem ko za bolj zdrav in lepši nasmeh poskrbijo v tamkajšnjih zobozdravstvenih ordinacijah.

Zdravilni učinki podnebja in morja ter vse preostale naravne danosti so le del bogate ponudbe, ki vključuje še možnosti različnih športno-rekreativnih dejavnosti: od najobičajnejših aktivnosti in športov na morju in kopnem (urejene sprehajalne in pohodniške poti, kolesarske steze itd.) do najnovejših alternativnih oblik, kot je na primer Miomirisni mediteranski labirint v Crikvenici. Obiskovalci lahko na številnih izobraževanjih in delavnicah spoznajo ter preizkusijo različne alternativne vire in metode zdravljenja ali pa le sproščeno uživajo v wellness ponudbi kakor tudi na lepotnih tretmajih v hotelih in salonih. Udeležijo se lahko raznoraznih kulturno-zabavnih, športnih in preostalih prireditev ter se naužijejo božanskih vonjav in okusov Mediterana. Vsekakor pa priporočamo, da poskusijo vsaj eno od njihovih tradicionalnih okusnih in zdravih specialitet na Cesti plave ribe, kot so na primer crkveniške rupice.

Crikveniška riviera je topla in prijazna gostiteljica, ki dobro poskrbi za vse: pustolovce, ljubitelje živali, družinske goste, goste, željne zabave, ali tiste, ki potrebujejo kakovostne zdravstvene usluge.

Več informacij na www.rivieracrikvenica.com.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj