Kaj boste prebrali v majski številki Revije za moje zdravje

Avtor: R. M. Z.

Majska številka Revije za moje zdravje je oblikovno, likovno in vsebinsko osvežena. Tokrat je naslovnica v znamenju srca. Pazite na vaše srce, saj ni stroj, ki bo delal brez prestanka in brez napak do konca življenja.

→ Imamo eno in edino telo. In odločitev o trajnem preoblikovanju telesa je pomembna odločitev, ki trajno spremeni življenje. O trendih, zavajanjih in nepremišljenih odločitvah je v intervjuju spregovoril mojster estetske in rekonstrukcijske kirurgije prof. Uroš Ahčan.   

 Spremljamo novosti: v tujini za zdravljenje metastatskega kolorektalnega raka določajo status genov RAS iz krvi. Kaj to pomeni za bolnika in njegovo zdravljenje bolezni? 

Vas kdaj mučijo vprašanja o zdravilu, ki ga jemljete, in ne veste, na koga nasloviti vprašanje? Ste radovedni, kako vplivajo zdravila na vaš spomin, zbranost, učenje in na nadzor? Za vas imata odgovor Bojan Madjar, mag. farm., Koordinator projekta farmacevtske skrbi »Vprašajte o svojem zdravilu«, in asist. dr. Andreja Čufar, mag. farm. spec., direktorica JAZMP.

Pred 13 leti, ko je imela Renata Žohar komaj 22 let, se je njeno življenje spremenilo: izvedela je, da ima multiplo sklerozo. O soočanju z diagnozo in življenjem z boleznijo je odkrito spregovorila za tokratno številko revije.

Dih je temelj življenja in zdravja, s prvim vidhom se vse začne in z zadnjim konča … o osvobajanju svojega diha smo se pogovarjali z doc. mag. Alido Bevk, igralko, »voicecoach« svetovalko, predavateljico govora, glasu in diha na AGRFT ter predstojnico gledališkega oddelka na AGRFT.

Prvo nosečnost spremljajo številna vprašanja. Ste vedeli, da sta število in vsebina preventivnih pregledov v nosečnosti natančno opredeljena v Uradnem listu? Informacije iz »prve roke« podaja ginekologinja in porodničarka dr. Tadeja Štrumbelj, dr. med.

Vas mučijo migrenski glavoboli? Ste vedeli, da se lahko s klopnim meningoencefalitisom okužite tudi preko surovega kozjega mleka? Vse to in še več zanimivih, informativnih in izobraževalnih vsebin vas čaka v majski številki revije. 

Majska številka REVIJE ZA MOJE ZDRAVJE je na voljo obiskovalcem zdravstvenih domov, bolnišnic, zasebnih zdravstvenih izvajalcev, knjižnic, kotičkih za promocijo zdravja, term in vseh lekarn po Sloveniji. 

Na izbranih lokacijah bralce čaka enkrat mesečno.

 

Foto: Bigstock


PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj