Kaj boste prebrali v novi številki

Avtor: R. M. Z.

Ob bližajočem se zaključku leta smo pripravili obsežno številko z bogatimi – strokovnimi in poljudnimi – vsebinami. Med drugim pišemo o sezonski depresiji. Se tudi vas loteva? Ne veste, kaj je to? Mi imamo odgovor za vas.

Hidradenitis suppurativa: ste že slišali zanjo? Jo poznate? Predstavljamo v širši javnosti le slabo poznano bolezen kože z latinskim imenom Hidradenitis suppurativa.

Kako zaščititi kosti bolnic z rakom dojke: preživetje bolnic se na srečo podaljšuje, zato se moramo vedno bolj osredinjati na kakovost življenja obolelih žensk in preprečevanje dolgoročnih škodljivih učinkov zdravljenja. 
Ste se že testirali za HIV? Čeprav HIV običajno povezujemo predvsem z ranljivimi skupinami oseb s tveganim (spolnim) vedenjem, pa pozabljamo na manj znane načine prenosa virusa.
→ Živite zdravo: Strokovnjaki opažajo velik porast nosečnostne sladkorne bolezni, razlogov za to pa je več. O tem je podorbneje spregovorila dr. Karin Kanc.

Priprave na starost: sreči tudi v drugi polovici življenja: vsako starostno obdobje prinaša svoje duševne značilnosti. Katere spremembe torej čakajo posameznika, ki vstopa v drugo polovico svojega življenja? Ali se na te spremembe, ki niso samo telesne, laHko pripravimo? Besedo ima psihiater prof. dr. Borut Škodlar. 

Pravo zdravljenje ob pravem času: pljučni rak je eden najbolj napadalnih (agresivnih) vrst raka pri človeku in ima delež 5-letnega celokupnega preživetja največ 10–15 odstotkov. Kdaj je torej pravi čas za zdravljenje? 

Intervju z Zdenko Badovinac: je pisateljica, od zgodnjih devetdesetih pa tudi kuratorko Moderne galerije v Ljubljani. Le redko je doma, prosti dnevi so redkost, njeno delo je tesno vpeto v vsakodnevno življenje.
Decembrska številka REVIJE ZA MOJE ZDRAVJE je na voljo obiskovalcem zdravstvenih domov, bolnišnic, zasebnih zdravstvenih izvajalcev, knjižnic, kotičkih za promocijo zdravja, term in vseh lekarn po Sloveniji.  
Na izbranih lokacijah bralce čaka enkrat mesečno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj