Vse, kar ste vedno hoteli vedeti

Avtor: Sanja Vilfan Švajger

Pa boste rekli – glej ga, zlomka, še ena revija o zdravju! Saj jih je že nešteto! A ni tako. Motite se! Revija za moje zdravje je namreč ena redkih svetlih izjem, je publikacija, v kateri najdete kredibilne odgovore na številna zdravstvena vprašanja in katere ustvarjalci trdno stojimo za vsako objavljeno besedo.
Vsak promocijski članek mora skozi uredniško sito ali pa ga preseje zdravniški svetovalni odbor. V naših besedilih tako ne boste našli pavšalnih trditev in netočnih navedb, še posebej pazljivi bomo pri orisu delovanja prehranskih dopolnil, brez katerih si danes že težko predstavljamo zdravja poln vsakdan.
S članki bomo tudi izobraževali. Poučili vas bomo, kdaj je določena snov najučinkovitejša in kako jo je potrebno aplicirati, da sploh deluje, obenem pa posvarili pred izdelki, ki obljubljajo nemogoče.
Izvedeli boste, v čem je razlika med prehranskim dopolnilom, živilom za posebne prehranske namene in zdravilom rastlinskega izvora pa tudi zakaj je pomembno ob nakupu dopolnil vzeti s seboj očala – tista z najmočnejšo dioptrijo. Tudi povečevalno steklo ni odveč, saj so, po vstopu v EU, spremna besedila le-teh zapisana z izredno drobcenimi črkami. Če dodatke izbirate z lekarniških polic in ni časa za branje, se posvetujte s farmacevtko.
   

V lekarno ne stopimo samo takrat, kadar potrebujemo zdravilo na recept, marveč vsakič, ko pri nakupu izdelka potrebujemo tudi strokovni nasvet. Tega v drogeriji pač ni.
   

Na straneh Revije za moje zdravje boste tako zaman iskali zapise o čudežnih terapijah, masažah in pomadah (celulita se ne boste rešile prav z ničimer drugim kakor z liposukcijo) ter lažnivih promocijah o odstranjevalcih vsega odvečnega na človekovem telesu (najraje že po nekajdnevni uporabi) … Da ne bo pomote – tudi dermokozmetika bo našla svoje mesto, a le če bodo trditve oglaševanih izdelkov verodostojne in klinično dokazane. 

V Reviji za moje zdravje bomo spremljali najnovejše pristope v zdravljenju obolenj in hkrati širše predstavljali obstoječe poti zdravljenja pogostih bolezni, ki dnevno polnijo čakalnice ambulant, pa tudi redkih, za katerimi zboli le majhen odstotek prebivalstva.
Pred vami je torej čisto nova, prva številka Revije za moje zdravje (da ne bo pomote, gre za neodvisno izdajo Zavoda Kinoks, ki razen dela imena in idejne vodje projekta ter seveda odgovorne urednice nima ničesar skupnega z zdaj že ugaslo prilogo osrednjeslovenskega časnika). Za prvi izvod in tudi vse naslednje pa povprašajte v svoji priljubljeni lekarni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj