Poleti brez obližev ne gre

Avtor: R.M.Z.

Ko nas pobožajo sončni žarki, se radi odpravimo ven in razgibamo telo. Poleti se veselimo toplih dolgih dni, počitnic in aktivnosti na prostem. 

Aktivnosti na prostem zajemajo bogat seznam dejavnosti s katerimi se lahko ukvarjamo. Najpogostejše aktivnosti so pohodništvo, tek, kolesarjenje, aktivnosti v vodi in drugo.

Vsako aktivnost moramo izvajati preudarno, s primerno opremo in tempom, ki ga zmoremo. Preden pričnemo z rekreacijo je smotrno, da se z razteznimi vajami dobro ogrejemo, s čimer zmanjšamo ali preprečimo možnost poškodbe tetiv in vezi. Primeren pristop k fizični aktivnosti nam lahko odnese vrsto preglavic, ki nastopijo, če se ga lotimo napačno. Med rekreacijo oziroma vadbo skrbimo, da smo dovolj hidrirani in da nam je v oblačilih in obutvi udobno. V primeru izpostavljenosti soncu se namažemo z zaščitnim faktorjem, da preprečimo opekline kože, na glavo pa si damo pokrivalo. Zagotovo je smotrno, da se rekreiramo v zgodnjih jutranjih ali poznih popoldanskih urah, ko moč sončnih žarkov in vročine upade.

Preudarna rekreacija vam lahko zelo koristi, pretiravanje ali površnost pa vas hitro kaznujeta. Po koncu vadbe se, četudi je ozračje toplo, preoblecite v suha oblačila in poskrbite, da počasi nadomestite izgubljeno tekočino. Če ste utrujeni, se nikar ne čutite dolžne, da morate ven, ravno tako raje ostanite doma, če je zunaj mokro, saj so tla spolzka in si tako povečujete možnost poškodb.

Pogoste poletne poškodbe

Poleti so poškodbe manj dramatične: najpogosteje se srečujemo z žulji in poškodbami nohtov, udarci, urezninami in opeklinami. Te poškodbe so sicer v obsegu manjše, vendar vsekakor ne neboleče. Nekatere rane so resne (globoke, bolj krvaveče …), zato je pred oskrbo rane potreben obisk zdravnika oz. posvet strokovnjakom.

 

Več o obližih PolyMem Dot in PolyMem Island boste izvedeli ►► na povezavi.

Obliž PolyMem Dot za hitro celjenje in odpravljanje bolečine

PolyMem je obloga s posebno membrano, ki ima v svojo strukturo vezane aktivne učinkovine, ki rano vlažijo, čistijo in vpijajo odvečne izločke iz nje. Kombinacija naštetega pospešuje celjenje rane ter občutno lajša bolečino.

Obliž PolyMem Dot je narejen iz obloge PolyMem in filma, ki je narejen iz koži prijetne tkanine, kar omogoča enostavno namestitev in udobno uporabo. Obliž je namenjen zdravljenju manjših ran in poškodb ter tako odlična izbira za domačo uporabo za morebitne manjše vsakodnevne nerodne pripetljaje (žulj, ureznina ipd.).

Zagotovo pa je obliž PolyMem Dot obvezen na poti in v času vaših počitnic. Takrat smo veliko bolj aktivni. Na morju smo veliko časa bosi ali le v lahkotnih natikačih, zato so noge toliko bolj izpostavljene grobi talni površini in morebitnemu nerodnemu koraku. Na drugi strani pa v hribih nosimo težke gležnarje, v katerih noga poti in je trenje med kožo in obutvijo toliko večje, kar poveča možnost nastanka žulja ali odrgnine, ki jo spremlja pekoč občutek.

Foto: Profimedia

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj