Samo zdrav očka k porodnici

Avtor: D. M.

V Porodnišnici obisk dovoljen samo zdravemu očetu oziroma partnerju porodnice.

Zaradi pojava gripe in drugih respiratornih okužb, so obiski v UKC Ljubljana prepovedani do preklica. Zaradi povečanega števila obolelih z gripo in ostalimi respiratornimi obolenji, v Porodnišnici Ljubljana (KO za perinatologijo Ginekološke klinike UKCL) od torka, 13.1.2015, velja omejitev

Nosečnico, porodnico, otročnico, ali novorojenčka, lahko do preklica tega obvestila obišče samo mož/oče ali partner (brez znakov prehladnih obolenj), in sicer v času med 15.00 in 18.00 uro.

Na vse ambulantne preglede in posege naj pacientke prihajajo same ali v spremstvu ene odrasle, zdrave osebe. Če so pacienti naročeni v UKC Ljubljana na elektivne posege, morajo biti za poseg zdravi. V primeru pojava respiratorne simptomatike ne morejo biti sprejeti.

Če je pacient na paliativni oskrbi, ali pa je njegovo zdravstveno stanje takšno, da bi bližina svojca pripomogla k izboljšanju njegovega zdravstvenega stanja, lahko lečeči zdravnik odredi obisk 1 zdrave osebe med 15. in 17. uro za 30 minut.

V primeru, da je hospitaliziran otrok do 18 let starosti, ima pravico bivanja o ob otroku izključno eden od staršev ali uradni skrbnik, ki je zdrav.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj