Z malimi koraki do cilja – 40 let uspešnega delovanja Društva revmatikov Slovenije

Letošnji svetovni dan revmatskih bolezni, 12. oktober, je bil letos v Sloveniji še posebno slovesen, saj je Društvo revmatikov Slovenije praznovalo 40 let neprekinjene podpore osebam z diagnozo vnetne revmatične bolezni v Sloveniji.

Revma
Praznovanje, ki je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednice dr. Nataše Pirc Musar, so obeležili tudi s posvetom, kjer so poudaril velik pomen posameznikove odgovornosti do zdravja.

Praznovanje je potekalo pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar. Na posvetu, ki smo se ga udeležili tudi mediji, pa so že uvodoma poudarili, da vsa sodobna zdravila, podpora zdravstvenega osebja, poudarjanje pomena zdravega življenjskega sloga za revmatike, podpora Društva revmatikov Slovenije –  ne zagotavljajo optimalnega uspeha pri obvladovanju vnetnih revmatskih bolezni, če bolnik ne prevzame svojega dela odgovornosti za svoje zdravje.

Letos je bil slogan Imam revmo, a revma nima mene odraža način naših življenj, našo miselnost in naša vsakodnevna prizadevanja, da zmanjšamo vpliv te zahrbtne sopotnice na kvaliteto življenja nas samih in naših najbližjih, pravijo v društvu. Imam revmo, a revma nima mene je sporočilo vsem, da se ne bomo prepustili bolezni, temveč bomo vztrajno, z malimi koraki korakali do našega cilja: remisije bolezni. Včasih nam korak zastane, rabimo pomoč in oporo, da se naša pot nadaljuje. Ta pomoč in opora so naši najbližji, naši prijatelji, zdravstveni delavci, raziskovalci, farmacevti, sorodne organizacije bolnikov in invalidov, financerji, širša družba in nenazadnje naše Društvo revmatikov Slovenije.