Koronavirus in vitamin C: Zamolčana dejstva

Koronavirus 2019 nCoV nadaljuje svoj pohod po svetu. Samo včeraj se je število umrlih uradno povečalo za blizu sto, strokovnjaki pa opozarjajo, da je število zbolelih najmanj desetkrat večje, kot priznavajo kitajske oblasti.

Koronavirus lahko dramatično upočasnimo ali zaustavimo s takojšnjo široko uporabo visokih odmerkov vitamina C. Foto: Bigstock

Za uspešen boj posameznika z virusno okužbo je zelo pomembno, da poveča antioksidativno sposobnost telesa in okrepi svojo naravno imunost. S tem prepreči in zmanjša simptome, ko virus napade telo.

»V vsej svoji karieri še nikoli nisem imel primera, da bi se stanje bolnika z gripo ali gripi podobno virusno okužbo ne bi drastično izboljšalo z velikimi odmerki vitamina C,« je v eni od svojih odmevnih publikacij zapisal dr. Robert Cathcard.

Antioksidanti in koronavirus

Mednarodno društvo za ortomolekularno medicino poziva k izdaji prehranskih priporočil, s katerimi bi zmanjšali posledice okužbe s koronavirusom. Gre za to, da so raziskave pokazale, da je povečan vnos nekaterih hranil izjemno pomemben pri premagovanju okužbe.

Zdravljenje z vitaminom C poceni, a prezrto

Koronavirus lahko dramatično upočasnimo ali zaustavimo s takojšnjo široko uporabo visokih odmerkov vitamina C. Gostiteljsko okolje je namreč za uspešno razmnoževanje koronavirusa ključnega pomena.

Dvojno slepe randomizirane študije sicer že desetletja dokazujejo močno protivirusno delovanje vitamina C. Čeprav gre za poceni in enostaven pristop, se o njem v javnosti praktično ne govori. Preventiva je tudi veliko lažja kot zdravljenje zapletov okužbe (na antibiotike odporne pljučnice).

Dnevni priporočljivi odmerki

Za odrasle se priporoča 3.000 miligramov vitamina C na dan, razdeljeno v več odmerkov. Poleg vitamina C imunskemu sistemu pri okužbi zelo pomagajo tudi vitamin D3, magnezij, cink in selen. Odrasel naj bi zaužil tudi 2000 ie vitamina D3 na dan. Začne naj s 5000 ie na dan, potem pa po dveh tednih odmerek zmanjša na 2000 ie na dan. Dnevni priporočljivi odmerek magnezija je 400 miligramov, dnevni priporočljivi odmerek cinka pa 20 miligramov. Selen se priporoča v odmerku 100 mikrogramov na dan.

Prave številke o okuženih in mrtvih desetkrat višje

John Edmunds, profesor na London School of Hygiene and Tropical Medicine , je potrdil, da je računalniški model pokazal, da je “število zbolelih in umrlih zaradi novega koronavirusa verjetno najmanj desetkrat večje, kot poročajo uradne kitajske oblasti”. Slednje sicer danes poročajo o 31 tisoč okuženih in 637 mrtvih. Včeraj je umrl tudi prvi Američan – bolezen je bila usodna za šestdesetletnika.

Vstop virusa v telo tudi skozi oči

Medtem so vodilni epidemiologi tudi potrdili, da je »absolutno možno, da se koronavirus 2019 nCoV prenaša tudi preko oči.« Izjavo so podali na podlagi trditev kitajskega zdravnika Wang-a Guangfa-ja, da se je okužil, ker pri zdravljenju bolnikov ni nosil zaščitnih očal (je pa uporabljal zaščitno masko).

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj