Razstava risbic otrok na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana

Avtor: R. M. Z.

Jutri bodo na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana slovesno otvorili razstavo 30 nagrajenih slikic otrok iz vsega sveta, ki so jih narisali otroci, hospitalizirani na pediatričnih klinikah. Razstava bo od 2. do 9. oktobra 2015 na ogled v avli pediatrične klinike, Bohoričeva 20. Maks Černelč iz Ljubljane, ki se zdravi na Pediatrični kliniki UKCL, je med nagrajenci, zato gre naslednji teden v Iran na podelitev priznanj.  

V pripravah na končni izbor je prispelo preko 900 risbic otrok in mladostnikov iz 23 držav. Podobne razstave bodo tudi v naslednjih večjih mestih po svetu, in sicer v istem tednu:  Minsk v Belorusiji, Vitoria v Braziliji, Kairo v  Egiptu, Debrecen na Madžarskem, New Delhi v Indiji, Barcelona v Španiji, Tunis  v Tuniziji, Istanbul v Turčiji, Silikonska dolina v Ameriki.

Na Pediatrični kliniki verjamejo, da je vsak otrok zelo ponosen, ko vidi svojo razstavljeno risbo, saj je ta festival namenjen prav otrokom, ki se zdravijo v bolnišnicah. Ravno s tem, ko rišejo in se družijo, jim čas do ozdravitve in odhoda domov še hitreje teče.

Razstava bo prav gotovo še dodatna spodbuda k likovnemu ustvarjanju, ki ga na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana vsakodnevno zelo gojijo, tako v okviru bolnišničnega vrtca, kot tudi bolnišnične šole. Na posameznih oddelkih v učilnicah pripravljajo stalne male razstave, lotevajo pa se tudi večjih. Tako so ob koncu šolskega leta pripravili zanimivo razstavo o tem, kaj vidimo, ko pogledamo v naše telo, v mesecu februarju pa bodo razstavili Prešernove portrete.

V letošnjem šolskem letu bodo v Bolnišnični šoli ustvariti tudi serijo risbic o življenju v bolnišnici in jih skušali tudi izdati.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj