Vnetje mehurja: Pomagajmo si z zdravilnimi rastlinami

Nenadna potreba po uriniranju, bolečine v trebuhu, pogosto uriniranje, ki ga spremlja pekoč občutek so znaki za okužbe sečil, med katerimi prevladujeta vnetje mehurja in sečnice.

Vnetja sečil sodijo med zelo pogoste zdravstvene težave, še posebej pri ženskah. Foto: Bigstock

Sečnica je pri ženskah petkrat krajša kot pri moških, kar omogoča bakterijam lažji vstop in prodiranje v notranjost telesa. Okužbe sečil so najpogostejše pri nosečnicah in ženskah v obdobju klimakterija. Lahko so akutne ali kronične, poleg bakterij pa jih lahko povzročijo tudi glive, virusi in paraziti. Dobra novica je, da se jih lahko zelo učinkovito »lotimo« po naravni poti: s pripravki iz rastlin.

Katere rastline pomagajo in kako delujejo?

Vednozeleni gornik ima direktno protibakterijsko delovanje, ameriška brusnica preprečuje vezavo bakterij na sluznico, kopriva in breza pa delujeta diuretično in pri okužbah pomagata zaradi povečanega izpiranja sečnih poti. Rastlin, ki se tradicionalno uporabljajo, je še več, vendar so zgoraj omenjene tiste, ki imajo največ kliničnih dokazov in jim je Evropska agencija za zdravila dovolila uporabo zdravstvenih trditev.

Naravno zdravilo tudi pri nas

Eno do učinkovitih zdravil rastlinskega izvora za zdravljenje okužb sečil je Canephron. Vsebuje korenino luštreka, zel navadne tavžentrože in list rožmarina. Deluje protivnetno, spazmolitično, protibakterijsko in diuretično. Zdravi vnetje in v akutnih primerih zmanjša pekoč občutek pri uriniranju ter ublaži krče v trebuhu. Preprečuje tudi ponovitev okužbe in sicer tako, da zavira nadaljnje razmnoževanje bakterij ter hitro in učinkovito odstrani bakterije iz sečil. Pri prekomerno aktivnem mehurju sprošča mišice in normalizira njegovo delovanje. Pomaga izpirati sečila in tako preprečuje nastajanje ledvičnega peska. Lahko se uporablja samostojno ali kot dodatek k antibiotikom.

Kako jemati Canepheron

Z uporabo je priporočljivo začeti takoj ob pojavu prvih znakov. S tem preprečimo stopnjevanje vnetja. Trajanje jemanja je odvisno od težav, ki jih želimo zdraviti. Pri akutnih vnetjih ga je priporočljivo jemati 10-14 dni, pri ponavljajočih se vnetjih 12 tednov, pri pesku v sečilih pa 8-12 tednov. Če se v 7 dneh od začetka jemanja težave izboljšujejo, lahko zdravilo jemljemo do popolnega izboljšanja. Če pa se v 7 dneh stanje ne izboljša, ali se celo poslabša, je treba obiskati zdravnika. Če ta izključi bolezni, ki bi zahtevale drugačno zdravljenje, lahko Canephron jemljete neomejeno dolgo, saj je dolgotrajna uporaba varna. Tako jemanje je smiselno pri kroničnih vnetjih oz. vnetjih, ki se rada ponavljajo.

Rezultati študij kažejo, da se je po vnetju sečil pri uporabnicah ob 12 tedenskem jemanju zdravila Canephron za več kot 70 odstotkov zmanjšal pojav vnetij sečil. Pomembno: če se vam vnetja sečil rada ponovijo, poskrbite sočasno za dobro imunsko odpornost. Sočasno jemanje zdravila Canephron in antibiotika je priporočljivo, saj se bodo težave s sečili umirile hitreje in učinkoviteje. Med tem, ko bo antibiotik deloval proti bakterijam, bo Canephron zaviral vnetje, umiril neprijetne simptome okužbe sečil, povečal izločanje urina za lažje izpiranje bakterij in preprečeval njihovo vezavo na sečila.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj