Z naravnimi učinkovinami obvladajte želodčno kislino

Nekatere ocene kažejo, da se skoraj tretjina prebivalcev razvitega sveta ob želodčnih težavah zateče v lekarne, da bi si pomagali do boljšega počutja.

Strokovnjaki odsvetujejo jemanje sintetičnih zdravil za samozdravljenje težav z želodcem. Foto: Bigstock

K želodčnim težavam prispevajo neustrezna in neredna prehrana, svoj prispevek pa doda še stres, ki smo mu izpostavljeni zaradi velikih duševnih in delovnih obremenitev.

Oglasi se zgaga, ki je najpogosteje posledica vnetja sluznice požiralnika, povzroča pa jo prekomerno vračanje želodčne kisline v požiralnik. Ob tem imamo občutek napihnjenosti, ki se ji pridružita spahovanje in slabost. V teh neprijetnih trenutkih je dobro želodec podpreti z naravnimi, varnimi in učinkovitimi sestavinami. Zelo dobro se izkažeta magnezijev in kalcijev karbonat, ki nevtralizirata želodčno kislino, a njenega izločanja ne zavirata, saj je želodčna kislina za presnovo nujna. Strokovnjaki namreč odsvetujejo jemanje sintetičnih zdravil za samozdravljenje težav z želodcem, ki zavirajo izločanje želodčne kisline, daljše od dveh tednov. Daljša uporaba sintetičnih zdravil lahko povzroči, da zdravila niso več učinkovita, hkrati pa otežujejo presnovo beljakovin, za katero je želodčna kislina zadolžena.

Želodec pomirite naravno in učinkovito

Pri lajšanju želodčnih težav se spomnite na modrosti naših babic. Posezite po naravnih učinkovinah, ki bodo razdražen želodec in zgago pomirile nežno in brez stranskih učinkov. Babice in none so prisegale na naravne učinkovine, te pa lahko danes uživamo v obliki prehranskih dopolnil z magnezijevim in s kalcijevim karbonatom, ki zdravje želodca podpirajo na učinkovit, a naraven način ter brez neželenih učinkov. Če boste uživali lahko in sočno hrano, si privoščili manjše obroke in jih uživali počasi, vam bo želodec hvaležen. Zato tudi med prazniki zmernost pri dobro obloženi mizi ne bo odveč. Naj vas torej kislina ne peče, naj se ne dviguje, naj le želodcu kraljuje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj