Maščobne kisline omega 3 kot multitalent

Avtor: P. S.

Oslabitev srca in ožilja je zelo razširjena. Pomemben vzrok za to predstavljata pomanjkanje gibanja ter nepravilna in še posebej z maščobami bogata prehrana. Vsaka maščoba ni samo maščoba. »Zdrave« maščobe, kot so maščobne kisline omega 3, lahko pomembno prispevajo k zdravju srca in vzdrževanju normalnih vrednosti maščob v krvi.

Maščobne kisline omega 3 so pravi paket za moč: podpirajo zdravje srca in vzdržujejo stabilen krvni tlak. Prispevajo k ohranjanju normalne ravni lipidov v krvi ter igrajo ključno vlogo pri ohranjanju vida in delovanju možganov. Te maščobne kisline že v maternici prevzamejo pomembne naloge pri razvoju možganov in oči zarodka. Zato je treba še posebej med nosečnostjo in dojenjem zagotavljati njihov ustrezen vnos.

Omega 3 in naša prehrana

Maščobne kisline omega3 najdemo predvsem v ribah pa tudi v nekaterih rastlinah. Čeprav so esencialne, torej življenjsko ključnega pomena, jih telo ne more proizvajati samo in je zato odvisno od zunanjega vnosa. Z omega 3 obogatena in uravnotežena prehrana ima s tem pozitiven učinek na vrednost holesterola in lipidov v krvi pa tudi na zdravje srca. Na žalost tipična srednjeevropska prehrana ne vključuje rednega uživanja rib. Na našem jedilniku se večinoma pojavljata svinjina in govedina. Telesu so tako na voljo nasičene maščobe. Prekomerno uživanje teh maščob lahko negativno vpliva na srce in ožilje.

Maščobne kisline omega 3 so potrebne tudi pri ohranjanju učinkovitega delovanja možganov. Kot sestavni del celičnih membran naših »sivih« celic igrajo pomembno vlogo pri prenosu signalov v možganih.

Visokokakovostne maščobne kisline omega 3 iz lekarne

Dodatek visokokakovostnih maščobnih kislin omega 3 k vsakodnevni prehrani predstavlja pomembno nadomestilo. Priporočajo se predvsem pripravki z dovolj visokimi odmerki, ki vsebujejo dragocene omega 3 iz mrzlovodnih rib ali rastlinskih virov. V kombinaciji z dodatnimi snovmi, kot so koencim Q 10 in vitamini, je mogoče srce, krvni obtok in miselne zmogljivosti povsem okrepiti. Koencim Q 10, ki je potreben za proizvodnjo energije v vseh naših celicah, telo s starostjo vedno manj proizvaja. Tudi pri jemanju zdravil za zniževanje holesterola (statini) je potreba telesa po omega 3 in koencimu Q 10 povečana. Zato kombiniran vnos omenjenih snovi pri tem deluje zelo ugodno. Dr. Böhm® Omega 3 complex kapsule – za srce, možgane in normalne vrednosti maščob v krvi.


Dr. Böhm® Omega 3 complex kapsule vas preskrbijo z visokim odmerkom maščobnih kislin omega 3 iz olja hladnovodnih rib, ki preverjeno ne vsebuje škodljivih snovi. Inovativna kombinacija izdelka dodatno vsebuje dragoceni koencim Q 10 za celično energijo, »sončni vitamin« D in vitamin E ter tako zagotavlja celovito podporo za srce, možgane in za normalno raven maščob v krvi. Patentirane kapsule zagotovijo, da ne pride do spahovanja, in so brez vonja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj