Na kongresu o prehrani starostnikov

Avtor: S. V. Š.

Slovensko združenje za klinično prehrano je v sodelovanju z Evropskim združenjem za parenteralno in enteralno prehrano (ESPEN) ter v soorganizaciji Onkološkega inštituta Ljubljana pripravilo 2. Kongres klinične prehrane in presnovne podpore.

Eden od osnovnih namenov srečanja, ki je potekalo od 17. do 19. novembra lani v Portorožu, je bil širjenje znanja o klinični prehrani in njegova čim učinkovitejša implementacija v klinične namene. Ukrepi klinične prehrane postajo tako neposredno orodje za izboljšanje javnega zdravja in optimalnejše zdravljenje kroničnih bolnikov. Pester program je zadovoljil zahtevne udeležence:   z LLL-tečajem so jim omogočili aktivno vključitev v globalni izobraževalni sistem klinične prehrane ter v Evropsko pobudo boja proti podhranjenosti (Fight against malnutrition), ki predstavlja   Evropski okvir za izvajanje organizacijskih in strokovnih strategij klinične prehrane pri vseh skupinah prebivalstva.

Posebej so se posvetili dvema zdravstveno ogroženima skupinama populacije: starostnikom in debelim. Na kongresu, ki je predstavljal vrhunski strokovni dogodek na področju klinične prehrane, je sodelovala vrsta vodilnih tujih in slovenskih strokovnjakov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj